Оригінальний творчий десант КПІшників до Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова відбувся 30 травня. Вже другий раз поспіль з ініціативи досвідчених філософів там пройшов Всеукраїнський конкурс афоризмів. Засновники конкурсу – доктор філософських наук, професор, письменник і психоаналітик Назіп Хамітов та доктор філософських наук, професор, зав. кафедри філософської антропології НПУ Світлана Крилова. В актовій залі було чимало молоді та дорослих авторів з багатьох міст України. У журі від КПІ ім. Ігоря Сікорського – доктор філософських наук, професор кафедри філософії Марина Препотенська та кандидат філософських наук, доцент Ірина Покуліта. Варто додати, що Ірина Покуліта виступала не лише як суворий критик, але й прикрасила конкурс віртуозною грою на скрипці. Мелодії Вівальді, Брамса, Глюка і Скорика сприяли піднесеній романтичній атмосфері свята! 

Виголошуючи зі сцени власні лаконічні сентенції, наші студенти довели, що ладні позмагатися навіть з класиками крилатих виразів! Деякі з них здобули  дипломи. Сергій Бойко (студент ФІОТ, група ІП-53) написав слушний афоризм "Математика вчить думати, а література – висловлювати думку" та на додаток проголосив найлаконічніше: "Час бачив усе". Анастасія Гаврачинська (студентка ЛФ, група ЛА-51) – авторка вислову "Невміння вибачати призводить до самотності, невміння любити – ховає людину під гранітом самозакоханості". Але цілком підкорив журі  студент ФІОТ (група ІП-51) Максим Миколаєнко зі своїм афоризмом "Розкажи коханій роман, друзям – історію, начальнику – казку". Слухачі зустріли ідею оплесками та одноголосно порадили Максиму раптом не переплутати, кому що розповідати.

Зрештою філософсько-музичний перформанс засвідчив, що студенти-політехніки мають неабиякі здібності у філософствуванні, шукають мудрості й здатні знаходити золоті зерна істини! Тож бажаємо подальшого натхнення у творчості та вдячної публіки!

Марина Препотенська, д.філос.н., проф., член НСЖУ та Міжнародної асоціації укр. письменників
На фото: Максим Миколаєнко - дипломант конкурсу

Дата події