29 травня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» розпочала роботу Перша міжнародна науково-технічна конференція IEEE «Електротехніка та комп’ютерна інженерія» («UKRCON 2017»).

Конференцію організовано з нагоди 25-річчя створення української секції Міжнародної організації Інституту інженерів з електротехніки та електроніки (ІЕЕЕ – The Institute of Electrical and Electronics Engineers Industry Application Society).

ІЕЕЕ – найбільше і надзвичайно шановане у світі професійне товариство науковців та інженерів, яке об’єднує майже 500 тисяч членів з більш як 160 країн і має 334 секції в 10 географічних регіонах світу. Вона виступає спонсором і організатором наукових конференцій в 95 країнах, є засновником майже 200 науково-технічних видань різними мовами.

Перший український осередок ІЕЕЕ, до якого нині входять майже 400 членів, було створено 21 листопада 1991 року в Київський політехніці. Тому саме тут керівництво організації вирішило провести свою міжнародну конференцію «UKRCON 2017». На ній науковці, інженери-практики, студенти та представники бізнесу матимуть змогу обмінятися ідеями та обговорити найнагальніші теоретичні й практичні проблеми електричної та електронної техніки, нанотехнологій, біоінженерії, інформаційно-комуникаційних технологій тощо. Почесними головами конференції стали член Ради директорів IEEE Костас Стасопулос, заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський.

Перша в Україні міжнародна науково-технічна конференція IEEE «Електротехніка та комп’ютерна інженерія» («UKRCON 2017») працюватиме у форматі пленарних засідань і за шістьма такими секціями: «Microwave Techniques, Antennas & Radar Systems», «Bioengineering & Robotics», «Energy Systems, Industry Application & Industry 4.0», «Nanoelectronics & Photonics, Electron Devices & Embedded Systems», «Systems Analysis, Computer Science & Infocommunications» та «Engineering Education & History» (робочою мовою конференції є англійська). На кожній з них доповіді та повідомлення читатимуться по підсекціях, отож тематика конференції охоплюватиме більшість напрямів розвитку сучасної електроніки. На розгляд оргкомітету було надіслано майже 400 статей і повідомлень з багатьох країн світу. Участь у конференції беруть понад 240 дослідників із 29 країн. Серед них не лише визнані світом вчені, але й аспіранти та студенти, які роблять лише перші кроки в науці. Праці конференції будуть видані окремою збіркою, яку відповідно до умов проведення конференцій під егідою IEEE буде включено до бази даних IEEE XPLORE DIGITAL LIBRARY, що, у свою чергу, індексується у міжнародній наукометричній базі даних SCOPUS.

Відкрив конференцію ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік Національної академії наук України Михайло Згуровський.

У церемонії відкриття також узяли участь заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, Віце - президент IEEE в 2015 р. професор Вінченцо П’юрі (Міланський університет, Італія), співзасновник і колишній президент (1998 – 2009) European Microwave Association професор Роберто Соррентіно (Універсистет Перуджо, Італія), президент українського відділення IEEE Фелікс Яновський та інші.

Конференція проходитиме в корпусі №1 КПІ ім. Ігоря Сікорського (урочисте відкриття й пленарні засідання) та в залах його Науково-технічної бібліотеки і працюватиме до 2 червня.

На фото: учасників конференції вітає заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха

Дата події