25 травня за рішенням ООН весь світ відзначає День Африки.

З нагоди цього свята Фонд розвитку дитячо-юнацького регбі за підтримки Посольства Південно-Африканської Республіки в Україні, Федерації регбі України (ФРУ) та клубу регбі "Політехнік" уже 7-й рік поспіль проводять міжнародний юнацький турнір "Кубок посла ПАР в Україні з регбі".

У Південній Африці регбі є національним видом спорту, а збірна команда ПАР – одна з найсильніших на планеті, була володарем Кубку світу з регбі.

27–28 травня на стадіоні "Спартак" зібралися 18 команд, щоб вибороти почесний трофей. Університетську юнацьку команду "Політехнік" готували до змагань ст. викладач кафедри спортивного вдосконалення к.п.н., майстер спорту Олександр Сабіров та майстер спорту Анатолій Козенко.

Серед почесних гостей турніру були посол ПАР в Україні Крістіан Бассон, президент ФРУ Євген Баженков, зав. кафедри англійської мови КПІ ім. Ігоря Сікорського к.пед.н., доцент Ірина Сімкова, президент Африканської ради в Україні Ісса Садіо Діалло, дворазовий призер Олімпійських ігор Олена Пахольчик, заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан та інші.

Регбісти "Політехніка" продемонстрували високу майстерність, але до призового третього місця не вистачило кількох балів, і цього разу ми – четверті.

Але без нагород політехніки не залишилися. Кращим гравцем турніру визнали Ярослава Дворщенка, якого від Посольства ПАР було нагороджено почесною медаллю, грамотою та цінним подарунком. Тренери кращого гравця теж отримали почесні медалі.

Восени планується проведення чергового міжнародного турніру на призи посла Франції в Україні. Побажаємо нашим регбістам успіхів у майбутніх змаганнях!

Леонід Дейнеко, президент Фонду розвитку дитячо-юнацького регбі
На фото: Посол ПАР в Україні Крістіан Бассон, Ірина Сімкова та організатор турніру, випускник КПІ Олександр Свертока

Дата події