У м. Івонич-Здруй 19–21 травня 2017 р. відбувся традиційний семінар "Економічне співробітництво Польщі з Україною", який  щороку організує Секція вихованців КПІ у Польщі. Безпосередніми організаторами семінару виступили Генрик Букальський і Александер Сарнецький.

КПІ ім. Ігоря Сікорського представляв професор Василь Герасимчук. Він розповів про життя та здобутки сьогоднішніх київських політехніків. Доповідь про економіку України представив Януш Фукса (на фото – ліворуч). Використовуючи  офіційні дані Державної служби статистики України він розповів, що у 2016 р. в Україні спостерігалося поліпшення основних показників промислової діяльності, обсягів будівництва, транспортних перевезень та сільськогосподарського виробництва тощо, зросли обсяги інвестицій в економіці, розширилася закордонна торгівля. Генрик Букальський на основі даних з Польського посольства в Києві інформував, що в минулому році значно збільшився товарообіг між нашими країнами. Польща посіла третє місце в експорті України та п'яте в її імпорті. Учасники семінару також отримали вже тридцять другу  брошуру з циклу "Спогади з Києва".  Вона називається "П'ятдесяті роки", присвячена навчанню польських студентів у Києві і створена на основі бюлетеня польських студентів тих років.

Уже традиційно в рамках семінару відбулося нагородження почесними срібними відзнаками Федерації науково-технічних товариств Головної технічної організації Польщі. За заслуги в інженерній діяльності та  сприяння розвитку технічного прогресу в Польщі їх отримали Павло Вехецький, Сильвестер Левицький, Зигмунт Никодим і Генрик Букальський (на фото).

Наступного дня для учасників семінару було влаштовано автобусну екскурсію до скансену Музею нафтової промисловості у Бубрці. Вони також відвідали мальовниче містечко Дукля в долині між горами в Карпатах. В останній день семінару члени Секції вихованців КПІ у Польщі також відвідали місто Кросно, ознайомилися з його історичною частиною та оглянули Музей скла.

Януш Фукса, голова Секції вихованців КПІ в Польщі

Дата події