9–14 травня студенти-іноземці груп УТ-1 та УТ-2 з викладачами підготовчого відділення Центру міжнародної освіти Ю.М.Галкою, Ю.В.Суддею та МЦО Національного авіаційного університету І.В.Корабльовою побували на екскурсіях у містах Кам'янець-Подільський, Хотин, Івано-Франківськ та Львів.

Розпочали тур зі стародавнього Кам'янця-Подільського, де оглянули фортецю, ратушу, Петропавлівський костел, монастир домініканців, костел Св. Миколая та багато інших історичних пам'яток. Наступного дня знайомилися з Хотинською фортецею XIII–XVIII ст., яка збереглася в чудовому стані.

Вразив іноземних студентів й Івано-Франківськ. Не поспішаючи гуляли центральною вулицею, милувалися фонтанами, численними пам'ятниками, сиділи на "Дереві щастя" на вулиці Незалежності.

Місто Лева зустріло похмурою погодою і дощем, але це не завадило зачаруватися його архітектурою. Знайомство розпочали з серця Львова – площі Ринок. Кожна будівля захоплювала і вражала, особливо міська ратуша з центральною вежею. Довго милувалися фонтанами, які прикрашені скульптурами грецьких богів. Сподобалася й пам'ятка архітектури епохи Відродження – Італійський дворик, де відбуваються джазові фестивалі, покази фільмів, мистецькі зустрічі.

Дуже сподобався Театр опери і балету ім. Соломії Крушельницької, щедро декорований ззовні і зсередини, який входить до переліку найкрасивіших будівель Європи. Вірменський собор, Домініканський костел, Латинський кафедральний собор, каплиця Боїмів зі скульптурою Ісуса Христа Скорботного, Успенська православна церква, в якій був висвячений Петро Могила, львівська "статуя свободи", вражаючі будинки "австрійської" частини міста, Львівський університет – далеко не повний перелік об'єктів, які ми відвідали. Доповнила враження від пам'яток захоплююча розповідь екскурсовода.

Цікавою виявилася екскурсія в Аптеку-музей. Іноземці з цікавістю гуляли старими вуличками Львова, які досі огортає атмосфера таємничості та солодкувато-гіркуватий аромат знаменитої "Львівської кави". Ще ми відвідали Високий замок, "Копальню кави", відомі львівські кав'ярні, майстерню шоколаду та безліч інших місць.

Хлопці та дівчата були дуже задоволені побаченим. Придбавши сувеніри, шоколад та каву на згадку, усі втомлені, але радісні та щасливі повернулися до Києва.

Інф. Центру міжнародної освіти
На фото: Біля фортеці у Кам'янці-Подільському

Дата події