28 квітня відбулося урочисте відкриття Алеї зірок КПІ ім. Ігоря Сікорського перед історичним корпусом №1.

Закладено Алею було в 2014 році, а нещодавно було завершено монтаж останніх її пам’ятних знаків. Тепер вона налічує вісімдесят зірок з рожевого граніту, кожну з яких присвячено видатному співробітнику або випускнику Київської політехніки. Люди, чиї імена увічнено в камені, прославили в різних галузях людської діяльності не лише свою альма-матер, але й Україну.

Алею споруджено завдяки спонсорській допомозі президента Фонду науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича Людмили Русаліної та благодійним внескам працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського. На церемонію відкриття були запрошені також інші спонсори університету – народний депутат України Дмитро Андрієвський, Президент Малої академії наук України, член-кореспондент НАН України Станіслав Довгий, представник Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» Павло Гайдуцький та інші. Зі словами вдячності перед ними виступив ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський.

«Для мене велика честь приєднатися до добрих справ українських меценатів Миколи Терещенка, Лазара Бродського, які закладали Київський політехнічний» – сказала Президент Фонду науково-технічного розвитку України ім. В.С. Михалевича Людмила Русаліна після церемонії відкриття.

Тож відтепер кожен політехнік і відвідувач, прямуючи до Головного корпусу університету, проходитиме повз зірки з іменами уславлених попередників нинішніх студентів, викладачів і співробітників КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Після урочистостей їх учасники поклали квіти до пам’ятної дошки з фотографіями політехніків, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави під час Революції Гідності та в боях на Сході України.

Дата події