Другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Енергетичний менеджмент" пройшов у КПІ ім. Ігоря Сікорського на базі Інституту енергозбереження та енергоменеджменту з 24 по 27 квітня 2017 р. В олімпіаді взяли участь 14 провідних ВНЗ України. Олімпіада проводилася за напрямами "Електротехніка та електротехнології" і "Теплоенергетика". Кількість студентів і викладачів, які взяли участь в олімпіаді, складала 65 осіб. За три дні учасники провели основний тур змагання, відвідали лабораторію енергоефективного обладнання Vaillant, лабораторії кафедр електропостачання, теплотехніки та енергозбереження, журі визначило переможців в особистому та колективному заліках, оргкомітет підвів підсумки та нагородив учасників грамотами і дипломами, вручив подарунки від спонсорів.

Олімпіада була приурочена до 20-річчя відкриття спеціальності "Енергетичний менеджмент". Проведення олімпіади на сучасному етапі розвитку енергетики має особливе значення, тому що пропагує ідеї енергозбереження, ощадливого використання природних ресурсів, впровадження альтернативних і відновлюваних джерел енергії.

Білети олімпіади складалися з двох теоретичних питань і трьох задач, пов'язаних з проблемами електротехніки, теплоенергетики та енергетичного менеджменту. Конкурсні роботи перевіряло журі, до якого входили викладачі усіх вишів-учасників олімпіади. Журі відзначило достатньо високий рівень підготовки студентів, їх вміння вирішувати завдання в галузі енергозбереження, електротехніки та теплоенергетики, теплопостачання й електроспоживання.

На закритті олімпіади виступили представники компаній HERZ, Viessmann, BOSCH та ПАТ "Київгаз", які тепло поздоровили студентів і викладачів, відмітивши, що проведення олімпіад сприяє підвищенню підготовки фахівців, стимулює молодь до творчої праці. Також учасників олімпіади привітали: директор ІЕЕ  проф. С.П.Денисюк, завідувач кафедри теплотехніки та енергозбереження КПІ ім. Ігоря Сікорського проф. В.І.Дешко та декан електроенергетичного факультету НТУ "ХПІ" проф. О.П.Лазуренко.

Переможцями олімпіади в особистому заліку стали:

  • за напрямом "Електротехніка та електротехнології": О.А.Беспалий, КПІ ім. Ігоря Сікорського (1-ше місце); О.В.Кулапін, НТУ "ХПІ", Харків (2-ге місце); В.І.Коротков, ОНПУ, Одеса (3-тє місце);
  • за напрямом "Теплоенергетика": Д.В.Дударчук, КПІ ім. Ігоря Сікорського (1-ше місце); В.А.Гусєв, СумДУ, Суми (2-ге місце); О.І.Макей,  НТУ "ХПІ", Харків (3-тє місце).

У командному заліку І місце здобула команда КПІ ім. Ігоря Сікорського,  ІІ місце – НТУ "ХПІ", ІІІ місце – ТНТУ, Тернопіль.

Оргкомітет олімпіади висловлює подяку керівництву та провідним викладачам університетів, які підготували команди учасників.

Особлива подяка спонсорам олімпіади: компаніям HERZ, Viessmann, WILO, BOSCH, Центру ресурсоефективного та чистого виробництва, ПАТ "Київгаз", які допомогли в організації та підготували подарунки переможцям.

Оргкомітет олімпіади також висловлює подяку співробітникам кафедр електропостачання, теплотехніки та енергозбереження, які взяли активну участь в організації та проведенні олімпіади: директору ІЕЕ С.П.Денисюку, зав. каф. В.І.Дешку, зав. каф. М.М.Федосенку, доц. І.О.Суходуб, ст. викл. О.С.Ярмолюк, доц. В.О.Виноградову-Салтикову.

І.О. Суходуб, доц., О.С. Ярмолюк, ст. викл. ІЕЕ

Дата події