5 квітня 2017 року в Картинній галереї ЦКМ КПІ ім. Ігоря  Сікорського відкрилася виставка картин художника Андрія Кулагіна та учнів його студії. Це не перша зустріч політехніків з митцем. В останнє десятиріччя твори Андрія Павловича постійно з'являються на стінах Центру культури і мистецтв. Неодноразово поряд з картинами майстра виставлялися й роботи його студійців.

Андрій Кулагін – майстер широкого творчого діапазону: живописець, графік, свої ідеї реалізує в жанрі пейзажу, натюрморту, портрету.  Як  прихильник реалістичного напряму живопису він має й цікаві сюрреалістичні роботи. Нагороджений золотою медаллю Ватикану – портрет Папи його пензля знаходиться в галереї Ватиканської бібліотеки. Нині картини художника прикрашають приватні колекції та галереї Австрії, Австралії, Німеччини, Італії, Польщі, Словаччини, Росії та України.

Працюючи зі студійцями, Андрій Павлович намагається знайти, розкрити та розвинути здібності кожного свого вихованця, допомогти будь-якому виявленому ним таланту. І це з успіхом йому вдається. Результат – чудові, поетичні, теплі та щирі роботи його учнів.

Виставка триватиме до кінця квітня.

Вікторія Тьоткіна, завідувач Картинної галереї ЦКМ

Дата події