3 квітня 2017 року відбулося чергове засідання Вченої ради університету.

Розпочалося воно привітанням ювілярів: в.о. завідувача кафедри відновлюваних джерел енергії  д.т.н., професора С.О. Кудрі та доцента кафедри господарського та адміністративного права к.і.н., доцента Г.О. Цирфи.

Далі відбулося вручення нагрудного знака та диплома "Заслужений професор КПІ ім. Ігоря Сікорського" Наталії Дмитрівні Панкратовій і вручення нагрудного знака та диплома "Заслужений викладач КПІ ім. Ігоря Сікорського" з нагоди 25-річного ювілею ФММ Петру Васильовичу Крушу. Вручив нагороди заступник голови Вченої ради Ю.І.Якименко.

Першим питанням порядку денного була доповідь першого проректора Ю.І.Якименка "Завдання підрозділам університету з підготовки до нового навчального року". Юрій Іванович надав інформацію щодо підготовки фахівців за освітніми ступенями бакалавр, магістр та PhD у 2017/2018 н.р., проведення вибору дисциплін студентами на 2017/2018 н.р. та особливостей підготовки за ІІ рівнем вищої освіти. Крім того, було окреслено завдання підрозділам університету з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня PhD та функції відділу аспірантури та докторантури з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії. Також було визначено завдання щодо забезпечення якості підготовки науково-педагогічних працівників та представлено дані про висвітлення інформації для вступників на сайтах підрозділів КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Наступним доповідав проректор з наукової роботи М.Ю. Ільченко з організаційних питань наукової діяльності. Було прийнято рішення здійснити перереєстрацію науково-періодичних видань університету в Міністерстві юстиції у зв'язку зі змінами в назві їх засновника.

Далі доповідав проректор з міжнародних зв’язків С.І. Сидоренко про підготовку проведення Форуму ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Польщі. Сергій Іванович повідомив про те, що здійснюється взаємодія із Посольством Республіки Польща в Україні, зокрема з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні паном Яном Пєкло. Також було повідомлено про заходи, заплановані на 6–7 квітня 2017 р., зокрема  про проведення 7 круглих столів за різними тематичними напрямами.

Насамкінець було розглянуто конкурсні питання й поточні справи.

А.А. Мельниченко, учений секретар КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події