Державний політехнічний музей при КПІ ім. Ігоря Сікорського поповнився новими цікавими експонатами. Свою колекцію радіоприймачів, магнітофонів і телевізорів передав до нього 17 березня відомий державний діяч і політик, голова Наглядової ради ПАТ «Київенерго» Іван Плачков.

Серед артефактів – приймачі та радіоли тридцятих-сімдесятих років ХХ століття, радянські чорно-білі телевізори, а серед них і перший масовий телеприймач «КВН» з лінзою, бобінні магнітофони різних моделей.

За словами дарувальника, цю колекцію він тримав у себе в кабінеті й в кожного з відвідувачів вона викликала непідробну цікавість, а в багатьох – і ностальгійні спогади. Тому він вирішив віддати приймачі музею, щоб бачити їх могло ширше коло людей.

На запитання про найцінніший і найстаріший експонат колекції, Іван Плачков відповів: «Моя гордість – не найстаріший, а, напевно, найцікавіший експонат. Це радіола «Фестиваль» з дистанційним управлінням 1961 року випуску – гордість радянської радіотехніки. Ще один цікавий експонат – телерадіола, так би мовити, «три в одному» – телевізор, програвач і радіоприймач в одному корпусі. Та, власне, всі вони по-своєму цікаві».

Офіційне відкриття нової експозиції відбудеться трохи пізніше, після атрибутування нових експонатів та їх розміщення в музейному просторі.

На фото: Іван Плачков (праворуч) зі співробітниками музею та ректором КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайлом Згуровським серед нових експонатів

Дата події