15 березня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація топ-менеджерів корпорації «Boeing» та групи компаній «Прогрестех».

До складу делегації входили віце-президент (компенсації і переваги) «The Boeing Company» Джон Флісс, віце-президент з кадрів «Boeing International» Реджинальд МакЛендон, директор з питань міжнародних нагород та M&A Integration «The Boeing Company» Річард Бейкер, представник підрозділу управління талантами «Business Partner – Boeing International & Government Operations» Олівія Хупер, директор «Boeing Ukraine» Олексій Степін, президент групи компаній «Прогрестех» Андрій Шарнін, директор компанії «Прогрестех-Україна» Андрій Фіалковський та інші.

Ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський показав гостям університет і розповів про його історію, традиції та сьогодення. Члени делегації оглянули Науково-технічну бібліотеку ім. Г.І.Денисенка, маятник Фуко, встановлені в історичній частині університетського кампусу пам’ятники видатним інженерам і вченим, життя та діяльність яких була пов’язана з Київською політехнікою, а також експозиції Державного політехнічного музею та його Відділу авіації та космонавтики ім. І.Сікорського. Вони, крім того, відвідали Зал засідань Вченої ради університету, навчальну аудиторію ім. С.П.Тимошенка, кабінет С.П.Тимошенка, в якому видатний українсько-американський вчений-механік працював на початку ХХ століття як завідувач кафедри механічного відділення Київського політехнічного інституту, а також аудиторії Спільного навчально-наукового центру Національного технічного університету України «Київський політехнічний інституту імені Ігоря Сікорського» та компаній «Boeing» і «Прогрестех-Україна» ім. С.П.Тимошенка, відкритого на базі Механіко-машинобудівного інституту. Нагадаємо, що в цьому Центрі здійснюється підготовка інженерів-механіків для роботи в авіаційній промисловості, підвищення кваліфікації науково-педагогічного персоналу та інженерів, що працюють у літакобудівній галузі. Тут, зокрема, навчаються і потенційні співробітники компаній «Boeing» значна частина з яких долучається до реалізації проектів відкритого позаторік у Києві Інженерного центру корпорації «Boeing». Під час зустрічі її учасники обговорили деякі питання співпраці та її перспектив.

За традицією таких візитів завершився він спільним фотографуванням гостей та співробітників університету біля пам’ятника Степанові Тимошенку, встановленого перед історичним корпусом №1 КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На фото: Михайло Згуровський з гостями у Відділі авіації та космонавтики ім. Ігоря Сікорського Державного політехнічного музею

Дата події