Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» 22 лютого уклав Меморандум про співпрацю в царині освітньої діяльності з Головним територіальним управлінням юстиції у місті Києві та Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти».

Підписи під документом поставили перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко та начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві, який, водночас, очолює ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти», Станіслав Куценко.

У Меморандумі визначено, що його учасники співпрацюватимуть за такими основними напрямами:

  • здійснення спільних заходів із забезпечення практичної підготовки, стажування та працевлаштування студентів, організації їх волонтерської діяльності студентів;
  • здійснення спільних заходів з метою сприяння працевлаштуванню випускників КПІ імені Ігоря Сікорського у місті Києві;
  • сприяння підвищенню рівня володіння англійською мовою студентами та науково-педагогічними працівниками КПІ імені Ігоря Сікорського з метою розширення доступу до міжнародних інформаційних та освітніх ресурсів та підвищення ефективності своєї роботи.

За рядками документу – реальна можливість для студентів, які здобувають у КПІ ім. Ігоря Сікорського юридичну освіту, пройти практику або стажування в Головному управлінні юстиції міста та його районних підрозділах і, з часом, отримати там роботу. Крім того, співпраця університету з Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» відкриває чудові перспективи щодо безкоштовного вивчення і удосконалення знання англійської мови за сучасною методикою від «Академії навичок» («Skills Academy»).

З боку університету участь у церемонії підписання взяли проректор з навчально-виховної роботи Петро Киричок, декан факультету соціології і права Анатолій Мельниченко, начальник навчально-методичного управління Сергій Гожій та начальник юридичного управління Алла Бежевець, з боку Головного територіального управлінням юстиції у місті Києві та Громадської організації «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» – заступник начальника Головного територіального управління юстиції у місті Києві з питань державної виконавчої служби Олексій Воробйов, начальник Управління судової роботи та міжнародного співробітництва Катерина Діброва, начальник Управління реєстрації нормативно–правових актів, правової роботи та правової освіти Олена Мацюк та інші посадовці Головного теруправління юстиції в м. Києві, а також координатор проекту «Lingva. Skills» Наталія Жежук.

Після підписання Меморандуму гості зустрілися зі студентами факультету соціології і права КПІ ім. Ігоря Сікорського, які опановують правознавство.

Станіслав Куценко розповів аудиторії про напрями співпраці університету з Головними територіальним управлінням юстиції у м. Києві і про можливості, що така співпраця відкриває в питаннях організації практик, стажування і працевлаштування майбутніх фахівців в його підрозділах, та про проект «Lingva. Skills», зокрема, й про зручні для роботи методики, що використовуються під час навчання. «Я запрошую до активної співпраці з Головним управлінням юстиції міста Києва, – закликав він присутніх насамкінець. – Приходьте до нас на стажування, на практику, просто волонтерами – це так само практикується. І вивчайте разом з нами англійську мову. Хочу додати, що ми на нашій платформі використовуємо авторську технологію навчання, що є абсолютно унікальною не лише для України, але й для світу, і плануємо підключити мови Європейського Союзу, можливо, навіть, мови східних країн. Тож долучайтеся до наших ініціатив».

Про особливості роботи, перспективи стажування та подальшого працевлаштування в підрозділах державної виконавчої служби поінформував студентів Олексій Воробйов.

Представники Головного територіального управлінням юстиції у місті Києві також відповіли на запитання залу.

Завершилася зустріч врученням сертифікатів за рівнями А1 – А2 першим випускникам програми «Lingva.Skills». Показово, що серед них були люди найрізноманітнішого віку та роду занять, у тому числі держслужбовці, які працюють в центральних органах виконавчої влади та їх територіальних підрозділах, ветерани АТО, викладачі вишів, середніх навчальних закладів і студенти з усієї України.

Дата події