16 лютого відбулася нарада заступників директорів інститутів і деканів факультетів з міжнародної діяльності та представників кафедр, які відповідають у своїх підрозділах за цей напрям роботи. 

Проректор з міжнародних зв'яз­ків член-кореспондент НАН Ук­раїни Сергій Сидоренко поінформував присутніх про підсумки міжнародної діяльності університету в 2016 році та особливо зупинився на нових актуальних завданнях на рік поточний. "Нам потрібно роз­глядати міжнародну діяльність не як окремий вид діяльності, дотич­ної до основних складових функцій університету, тобто до навчально-виховної, методичної, науково-до­слідної, технологічної, інноваційної роботи тощо, а як невід'ємну частину кожної з них. Це означає, що ми маємо посилити міжнародну компоненту усіх напрямів роботи навчально-наукових підрозділів", – наголосив він. 

Перед учасниками наради виступив також заступник проректора з міжнародних питань, начальник відділу міжнародних проектів, ке­рівник Національного контактного пункту КПІ ім. Ігоря Сікорського за напрямом "Інформаційні та комунікаційні технології" Сергій Шукаєв. Він розповів про деякі особливості роботи в міжнародних проектах і про типові помилки, що їх доволі часто припускаються виконавці в організації співпраці з закордонними колегами.  Він, окрім того, повідомив, що в програмі Українсько-Польських днів, які мають пройти в університеті 6–7 квітня, заплановано проведення круглого столу, присвяченого стратегічним напрямам наукової співпраці і формуванню консорціумів учених Республіки Польща та України для участі в програмі ЄС "Горизонт 2020", який має сприяти додатковому залученню науковців КПІ ім. Ігоря Сікорського до участі в європейських дослідницьких проектах. 

Шляхам і можливостям розширення економічної співпраці з  зарубіжними партнерами було присвячено виступ начальника зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрія Шишоліна. Він, зокрема, представив слухачам підготовлений відділом черговий Інформаційний бюлетень з питань зовнішньоеконо­мічної діяльності, в якому визначено шість перспективних для налаго­дження міжнародного економічного співробітництва напрямів, що від­по­відають галузям знань,  навчальним спеціальностям і галузям  досліджень  інститутів і факультетів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Це комп'ютерні науки, ІТ, радіотехніка та електроніка; машинобудування і приладобудування; енер­гетика, в т.ч. відновлювана; біомедична інженерія і біотехнології; хімічні технології; поліграфія, економіка, менеджмент, право. Андрій Шишо­лін також звернув увагу присутніх на те, що у бюлетені наведено перелік з 200 компаній зі списку Forbes, які можуть бути потен­цій­ними партнерами відповідних під­розділів університету. Свідченням того, що таке партнерство є цілком можливим, є  досвід співробітництва Механіко-машинобудів­ного інституту з всесвітньо відомою корпорацією "Boeing" та компанією "Прогрестех".

Докладніший матеріал про між­народну діяльність КПІ ім. Ігоря Сікорського буде розміщено в одному з ближчих номерів газети.

Дата події