2 лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація експертів Світового банку. До її складу входили керівник програм підтримки, спеціаліст з питань інновацій (регіон Європи та Центральної Азії) Анвар Аріді, провідний економіст відділу інновацій та підприємництва Ксавьє Цирера, старший консультант Девід Чейні і консультант Ірина Кузьмина.

З гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор університету з міжнародного співробітництва член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, член Наглядової ради КПІ ім. Ігоря Сікорського Богдан Андрійцев, генеральний директор Наукового парку «Київська політехніка» Володимир Гнат та інші.

Метою візиту представників Світового банку було ознайомлення з інноваційною екосистемою КПІ ім. Ігоря Сікорського, тож про роботу та проекти Наукового парку «Київська політехніка», який є ядром цієї інфраструктури, розповів Володимир Гнат. Особливу увагу під час обговорення діяльності університетської екосистеми гості приділили конкурсу «Sikorsky Challenge», особливостям його організації та залучення до участі в ньому інноваторів і бізнесменів. Не обійшли вони увагою і стартап-школу «Sikorsky Challenge» та проблеми поширення її досвіду серед інших вишів країни, а також проект інноваційного міста «POLYTECO SCIENCE CITY». Фахівців Світового банку цікавила навіть система управління Наукового парку та кількість його співробітників. Серед інших тем, які порушували під час зустрічі її учасники, були проблеми нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності та механізми їхнього вирішення, масштаби залучення інвесторів до співпраці з інноваторами та умови їхнього партнерства – одне слово, всі ті питання, які доводиться розв'язувати, напевно, всім інноваційним структурам нашої держави.

Дата події