Студенти Інституту енергозбереження та енергоменеджменту  КПІ ім. Ігоря Сікорського провели торік енергетичне обстеження та тепловізійну зйомку в 27 закладах освіти Солом'янського району м. Києва. За результатами обстежень було підготовлено пропозиції щодо того, як діяльність цих закладів зробити енергоефективнішою. Роботи проводилися в рамках Договору про співробітництво між управлінням житлово-комунального господарства Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації та Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту.

Аудит середньої загальноосвітньої школи № 229 провели студенти Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Дмитро Дударчук і Сергій Чайковський. Енергоефективність Політехнічного ліцею КПІ ім. Ігоря Сікорського дослідили Олексій Беспалий і Вікторія Чернадчук. У середній загальноосвітній школі № 166 енергетичний аудит провели Наталія Дерев'янко та Марія Вдовиченко, а в ДНЗ № 677 – Тетяна Овчаренко. Результати енергетичного аудиту було презентовано працівникам та школярам цих освітніх закладів. Директори шкіл та дошкільних навчальних закладів мали змогу поспілкуватися з виконавцями проектів та отримати кваліфіковані відповіді та рекомендації з питань енергозбереження.

У Солом'янській адміністрації відбувся публічний захист ще трьох кращих курсових проектів з енергетичного аудиту – ліцею "Престиж", дитячого садочка № 464, гімназії № 178. На презентації були присутні голова Солом'янської адміністрації Максим Шкуро та керівники відділів адміністрації, представники громадськості, голови ОСББ, представники промислових підприємств Солом'янського району, а також  керівництво і представники КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Максим Шкуро зазначив: "Ми ініціювали співпрацю з КПІ ім. Ігоря Сікорського з  обстеження шкіл і садочків району. В результаті маємо розробити найоптимальніші енергозберігаючі заходи. Адже більшість об'єктів, як виявилося, знаходяться за межею енергоефективного споживання. Тому ця презентація – це ще один крок до впровадження практичних заходів на кожному конкретному об'єкті".

Заступник голови Солом'янської адміністрації Олена Горпинченко подякувала студентам і викладачам, які провели значну роботу в закладах освіти району, і відзначила, що район планує втілювати ці енергозберігаючі заходи на практиці.

Нині між Солом'янською адміністрацією та  Інститутом енергозбереження та енергоменеджменту узгоджено перелік нових об'єктів для проведення енергетичного аудиту. До нього, крім закладів освіти і житлових будинків, увійшли і промислові підприємства району.

Юрій Веремійчук, к.т.н., старший викладач кафедри електропостачання