Факультет електроенерготехніки та автоматики (ФЕА) КПІ ім. Ігоря Сікорського вже декілька років співпрацює з Технічним університетом прикладних наук (Technische Hochschule Mittelhessen – ТНМ) у Німеччині. В рамках проекту "Партнерські відносини з країнами, що розвиваються, у 2017 році", який фінансується всесвітньою організацією DAAD і триватиме 4 роки, в жовтні відбувся візит робочої групи фахівців кафедри автоматизації енергосистем і кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу ФЕА до Німеччини.

На зустрічі робочої групи фахівців ФЕА з представниками ТНМ обговорювалися завдання співпраці, основним з яких є створення міжнародного офісу в нашому університеті для виконання спільних досліджень, проектів та підготовки магістрів за програмою подвійного диплома. На зустрічі було також обговорено низку важливих питань, з яких особлива увага приділялася програмі підготовки магістрів, яка розпочнеться восени 2018 року. Було узгоджено навчальні плани, обговорено напрями досліджень та визначено терміни перебування студентів в Університеті прикладних наук у Німеччині.

Уже цієї осені чотири студенти ФЕА поїхали до ТНМ у Німеччині на п'ять місяців для навчання та участі в розробці електромобіля для міжнародного студентського конкурсу  Carolo-Cup 2018, а також у проектах з розробки засобів моніторингу перехідних процесів в електроенергетичній системі та досліджень режимів електричних мереж при інтеграції електромобілів.

У Німеччині викладачі зазначених кафедр ознайомилися з лабораторіями ТНМ та взяли участь у щорічному семінарі-воркшопі, присвяченому обговоренню останніх розробок та досліджень у галузі енергетики, електромеханіки та електроприводу. На ньому також були присутні вчені з Університету прикладних наук і професори з інших університетів Німеччини. Старший викладач кафедри автоматизації енергосистем к.т.н. Артем Нестерко та доцент кафедри автоматизації електромеханічних систем та електроприводу к.т.н. Сергій Ковбаса виступили з доповідями, в яких розповіли про актуальні дослідження, що виконуються на кафедрах факультету.

Зустріч фахівців ФЕА з представниками ТНМ у Німеччині залишила приємні враження, принесла корисний досвід та надала можливості для вирішення низки питань щодо створення умов проведення актуальних досліджень, у тому числі із залученням студентів факультету.

Г.О. Труніна

Дата події