Бібліотека КПІ відкрита для партнерства та готова підтримувати освітні ініціативи. Так у 2016 році розпочалася співпраця із всеукраїнським освітнім Фондом BrainBasket, який займається розвитком освіти у сфері ІТ в Україні. До 2020 року фонд планує посприяти підготовці 100 000 нових айтішників, які зможуть отримати роботу в найпрестижніших компаніях з усього світу, що зможе забезпечити близько 10 млрд дол. експортних надходжень. У такий спосіб у BrainBasket прагнуть зробити ІТ-галузь рушійною силою економічного зростання в країні.

Для цього фондом створено низку безкоштовних освітніх проектів, відкритих для всіх бажаючих. Місцями для проведення навчання часто є бібліотеки, у тому числі і бібліотека КПІ ім.Ігоря Сікорського. Одним із проектів, що реалізувався в нашій бібліотеці, є безкоштовний курс з основ програмування Technology Nation, який базується на навчальних програмах найпрестижніших університетів світу – Гарварда, Стенфорда та Массачусетського технологічного інституту. Слухачі курсу мають можливість вивчити основи найбільш популярних мов програмування (C, Python, JavaScript, HTML/CSS) під керівництвом досвідченого ментора. Заняття проводяться у форматі змішаного навчання (blended learning), що дозволяє слухачам самостійно опановувати лекційний матеріал та набувати практичних знань на заняттях з викладачем.

Наразі на базі бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського запустився проект з ІТ-освіти для дітей Technology Nation Kids, створений на основі курсів британської ініціативи CodeClub і розрахований на аудиторію віком від 9 до 11 років. Курс спрямований на навчання дітей візуальної мови програмування, основ HTML/CSS і Python. Заняття проводяться в ігровій формі і допомагають  школярам розвинути аналітичне мислення. Менторами виступають фахівці Technology Nation, а наставниками – професіонали з прогресивних шкіл.

Аби стати слухачем курсів наступних наборів, необхідно мати бажання навчатися та зареєструватися на обраний проект (більш докладно на сайті фонду – https://brainbasket.org).

Також у рамках співпраці BrainBasket Foundation подарував бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського 9 сучасних потужних комп'ютерів, за якими кожен може попрацювати в залі №9 (4-й поверх).

Інф. НТБ ім. Г.І. Денисенка