На сході України триває антитерористична операція. З різних куточків країни надходить волонтерська допомога учасникам АТО. Волонтери із числа київських політехніків продовжують допомагати нашим бійцям, які безпосередньо знаходяться в зоні бойових дій, а також учасникам АТО, які повернулися до навчання в  університеті і потребують турботи та уваги.

Розповідає заступник голови штабу з організаційних питань, провідний інженер Навчально-наукового комплексу "ІПСА" Олена Бєляєва:

– Після завершення вступної кампанії 2016 року волонтерська спіль­нота інституту організувала допомогу учасникам АТО, які вступили до нашого університету. Висловлюємо подяку викладачам кафедри української мови, літератури та культури ФЛ, ІПСА, РТФ, історикам музею КПІ, які допомогли нашим демобілізованим успішно скласти першу сесію.

Ми також організували  передачу у військову частину, що дислокується у промзоні Авдіївки, оптичного приладу нічного бачення і 50 замовлених деталей до військової техніки. Сплели і передали на фронт дві маскувальні сітки.

Домовилися з Ірпінським лісництвом про безоплатну передачу дров Будинку ветеранів АТО в Ірпені, де у зв'язку з морозною погодою було дуже холодно. Крім того, за допомогою співробітника ФЕЛ Віталія Голуба  відремонтували бензопилку для потреб цього ж Будинку.

Для студента КПІ – інваліда, який проживав на  тимчасово окупованій території і якому поранення правої руки значно ускладнює життя, щоби полегшити йому побут, придбали мультиварку, мультирізку, знайшли через оголошення холодильник, тостер. Щоб забезпечити можливість дистанційного навчання, придбали йому веб-камеру для комп'ютера та навушники з мікрофоном для спілкування по скайпу.

А ще ми організували безкоштовні курси англійської мови для наших студентів – дітей загиблих учасників АТО, і студентів – учасників АТО. Принагідно варто зазначити, що хоча таких бажаючих було всього семеро, зарахувати їх на безоплатній основі відмовилися всі платні курси, які працюють на  території університету. На жаль, після місяця роботи, через те що рівень володіння англійською у слухачів курсів виявився дуже різним, курси довелося перевести в режим консультацій. Однак з порядку денного волонтерської організації це питання не знімається.

Інф. "КП"

Шановні колеги! АТО не закінчилася. Про це свідчать останні загострення на фронті і збільшення числа жертв серед наших військових і мирного населення.  Дуже просимо вас, як і раніше, сприяти роботі волонтерів КПІ ім. Ігоря Сікорського. Часто для цього потрібно тільки приділити ваш час і виявити небайдужість до долі людей, які захищають нас на сході країни, їх дітям-студентам КПІ, студентам-учасникам АТО. Волонтери КПІ чекають на вашу посильну допомогу. Всі разом до перемоги – тільки так ми зможемо перебороти всі біди, принесені війною.

Контакти волонтерів ви завжди можете знайти на cайті http://volunteers.kpi.ua/.

Телефони: 097-755-16-51, 066-479-35-42.