Як стало відомо редакції "КП", на адресу керівництва КПІ ім. Ігоря Сікорського надійшла службова записка за підписом керуючого справами університету Яни Цимбаленко та за підтримки начальника відділу поліції №1 Солом'янського управління поліції в м. Києві Павла Василенка. У ній висловлюється  клопотання про преміювання в.о. завідувача архіву КПІ Вікторії Ясинецької за громадянську свідомість та дбайливе ставлення до захисту майна університету.

Для з'ясування обставин події ми зустрілися з Вікторією Анатоліївною. Вона розповіла нам таке.

– Я мешкаю в будинку, вікна якого виходять на корпус №28. 31 серпня ц. р. близько 11-ї години ночі знаходилася вдома і раптом почула шум від розбитого віконного скла в цьому корпусі (до речі, незадовго до цього випадку тут були встановлені нові вікна). Я знала, що студенти відзначали День першокурсника, а гомін із корпусу, на мою думку, зчинявся п'яними людьми. Викликала поліцію, яка досить швидко приїхала і вжила заходів.

– Другий випадок мав місце 14 листопада ц.р. Близько 10-ї години вечора, вигулюючи свого песика, я помітила двох дорослих чоловіків, які підозріло оглядали ліхтарі на корпусі №28 (в зоні їх досяжності). Я підійшла до них і запитала, що вони тут роблять. Один з них почав стверджувати, що він електрик. Я запропонувала йому пред'явити посвідчення електрика, після чого один чоловік кинувся навтьоки, а другий почав загрожувати мені ножем. А я вже набирала номер поліції, голосно кричала. На мій  крик із дому вибіг мій чоловік, а ще на допомогу прийшов студент, який теж вигулював собаку. Невдовзі з'явилася поліція і порушника затримали. Мені відомо, що поліція встановила: порушники вкрали з ліхтарів певне обладнання.

На моє запитання, чи не злякалася вона, Вікторія з посмішкою відповіла: "Коли побачила, що якісь люди вчиняють неподобство, та й ще крадуть з нашого КПІ, відразу втрутилась, не могла залишатися байдужою. Я не така людина, яка боїться  хуліганів і крадіїв".