За відмінне навчання, винахідливий науковий пошук та активну громадянську позицію кращі студенти КПІ імені Ігоря Сікорського у цьому семестрі отримали іменну ректорську стипендію. Серед них – староста гр. ЛА-31 факультету лінгвістики Ганна Гресова.

Ганна Гресова – випускниця Дніпропетровської школи №130, яку закінчила із золотою медаллю. Вона також з відзнакою закінчила музичну школу за класом фортепіано, займалася вокалом, а ще танцями в ансамблі хореографічних мистецтв. Неодноразово брала участь у концертах та й в багатьох інших мистецьких заходах. Під час навчання у школі допитлива дівчина  неодноразово заохочувалася грамотами, брала участь в олімпіадах, займала призові місця на районних і міських конкурсах. Двічі (в т.ч. в 11-му класі) Ганна була переможцем конкурсу краси "Міс школа". Брала участь і перемагала в різноманітних творчих конкурсах (авторські пісні, вірші, проза). Писала праці для Малої академії  наук, перемагала і займала призові місця із зарубіжної літератури, географії і біології. Товариська і жвава дівчина була членом шкільних команд з волейболу, футболу, плавання, карате та кікбоксингу.

Під час навчання в КПІ Ганна постійно бере участь у наукових студіях, фахових конференціях, активно долучається до громадського й наукового життя університету. Ганна неодноразово перемагала та займала призові місця на Всеукраїнському конкурсі перекладу поезії "Художнє слово у світовій культурі", перекладає пісні. У 2016 році виборола друге місце на Всеукраїнському конкурсі усного перекладу. Любов до літератури врешті-решт привела до самостійної творчості: написанню новел, детективних романів, віршів тощо. Окрім рідних мов (української та  російської), Ганна може спілкуватися англійською, німецькою та італійською мовами, займається перекладами.

Також дівчина і в університеті залишається небайдужою до спорту: бере участь у спортивних змаганнях серед факультетів та інститутів Київської політехніки. Окрім відмінного навчання, Ганна веде курси англійської мови для студентів технічних спеціальностей, працювала на виставці у Міжнародному виставковому центрі, а також як усний перекладач на Виставці британської освіти. Хочеться побажати Ганні і надалі робити все належне для досягнення високих результатів на життєвій дорозі.

О.О.Бесклетна, ст. викл., куратор гр. ЛА-31