Спортивне орієнтування – надзвичайно захоплюючий вид спорту. Він потребує колосальної фізичної та інтелектуальної підготовки. На шляху до перемоги спортсмени мають набути навичок витривалості, навчитися терпіння та освоїти безліч видів діяльності. Також важливими складовими успіху є швидкість мислення та увага, адже саме ці фактори допомагають учасникам змагань вибороти призові місця.

Протягом сезону 2015–2016 рр. спортсмени КПІ брали участь у міських, всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Вони показували гарні результати та поверталися додому з нагородами. На чемпіонатах та першостях м. Києва призові місця здобули Олександр Кочін (ФТІ), Олексій Усков (ВПІ), Дар’я Черненко (ХТФ), Євген Лукацький (ФАКС), Владислав Кірічок (ММІ).

Аліна Крімцева - чемпіонка та призерка чемпіонатів України зі спортивного орієнтуванняУ вересні в Чернівецькій області пройшов чемпіонат України з орієнтування. Аліна Крімцева (ХТФ) першою фінішувала на середній та довгій дистанціях і здобула перемогу за сумою багатоборства. За три дні змагань чемпіонату України серед юнаків та юніорів Михайло Афанасьєв (ФЕА) за сумою очок багатоборства виборов ІІІ місце.

У жовтні в Києві проходили всеукраїнські змагання Kyiv-Open. Олександр Десятник (ТЕФ) за сумою багатоборства двох дистанцій здобув срібну медаль у групі юнаків та юніорів.

Михайло Афанасьєв на міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування, присвячених пам'яті воїна-афганця Героя Радянського Союзу Олега Оніщука, за сумою багатоборства на спринтерській, довгій та середній дистанціях виборов ІІ місце.

На всеукраїнських змаганнях "Голосіївська осінь" в особистому заліку Олександр Кочін посів ІІІ місце, Олександр Десятник став другим.

У березні в Херсонській області, в м. Цюрупинськ, пройшов особистий чемпіонат України. В категоріях юнаків та юніорів непогано виступила Інна Побережець, показавши на середній дистанції четвертий результат.

У квітні в м. Лубни пройшов чемпіонат та кубок України. На чотирьох дистанціях студенти НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" – О.Десятник, А.Крімцева, І.Побережець – представляли команду м. Києва. В естафеті юніорська збірна команда м. Києва, до складу якої входив Олександр Десятник, посіла ІІІ місце. В особистому заліку А.Крімцева на спринтерській дистанції зайняла ІІ місце, середню дистанцію вона пробігла з найкращим результатом.

На травневі свята у м. Харків проходили традиційні змагання "Ліга-Компас". Протягом трьох днів спортсмени змагалися на дистанціях різної складності. Гідно представили наш університет дівчата-орієнтувальниці. У групі юнаків та юніорів Інна Побережець зайняла почесне перше і друге місця, також срібну та золоту медалі отримала Аліна Крімцева.

На початку цього навчального року в Києві відбувся чемпіонат України з орієнтування на велосипедах. За сумою багатоборства І місце у групі юніорів посів О.Десятник.

У листопаді наші спортсмени взяли участь у змаганнях Kyiv-Open. За сумою двох днів програми студент ФТІ Олександр Кочін здобув бронзу.

У листопаді в київському регіоні пройшов також чемпіонат України серед студентів ВНЗ. Команду нашого університету представляли А.Крімцева, І.Побережец, В.Дрозд (ХТФ), Р.Ніколаєнко, Д.Блануца (ФІОТ), А.Кочін (ФТІ), М.Афанасьєв, А.Котомов (ФЕА),  В.Кірічок (ММІ), О.Сітченко (ФБМІ), М.Городецький (ТЕФ).

Середню дистанцію серед жінок 6 км Аліна Крімцева закінчила з бронзовою нагородою; Руслан Ніколаєнко здобув бронзу серед чоловіків, подолавши трасу 7 км. У другий день змагань на подовженій дистанції 17 км  Руслан став четвертим, також четвертою була Аліна Крімцева на дистанції 14 км серед жінок. На спринтерській дистанції в 4 км Аліна зупинилася за крок до нагороди – з 4-м результатом.

За сумою балів за три види змагань серед ВНЗ України зі спортивного орієнтування І місце – у Сумського НУ, ІІ місце – НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", ІІІ місце – у Чернівецького НУ.

За підтримки кафедри спортивного вдосконалення, департаменту навчально-виховної роботи НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського", керівництва ХТФ, ВПІ, ФЕА,ФТІ, ММІ, ТЕФ,  ФІОТ, ФБМІ спортсмени збірної команди зі спортивного орієнтування гідно представляють наш університет у чемпіонатах Києва та України.

С.М.Ускова, кафедра спортивного вдосконалення ФБМІ