Наприкінці вересня в Центрі культури і мистецтв НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" відбулася традиційна щорічна зустріч першокурсників з представниками адміністрації університету.

Головною її метою була допомога в якнайшвидшій адаптації першокурсників до освітнього процесу та студентського середовища загалом.

Розпочалася зустріч з виступу проректора з навчально-виховної роботи Петра Киричка. Він привітав першокурсників з тим, що вони стали частиною КПІшної спільноти, ознайомив їх зі структурою університету та розповів про основні складові навчального процесу.

Проректор наголосив, що основною метою студентів КПІ є здобуття знань і навичок, необхідних для того, щоб стати висококваліфікованими фахівцями.

Іншими важливими складниками навчання в університеті є активна участь у студентському житті. КПІ широко відомий самоврядуванням та є прикладом для інших вишів України. Це і участь у профспілковій роботі, низових ініціативах, спорті, культурно-масовому житті.

Розповів Петро Киричок і про те, що цікавою складовою навчального процесу в КПІ є академічна мобільність, і що особлива увага приділяється участі у масштабній освітній програмі Європейського Союзу "Erasmus+", зауваживши, що у 2016/2017 навчальному році студенти та аспіранти можуть навчатись та стажуватись за 45 проектами за кордоном, в університетах Польщі, Німеччини, Франції, Литви, Іспанії.

Зупинився проректор і на можливостях для студентського відпочинку. Він може бути різноманітним: на березі моря "ОК Маяк", у спортивно-оздоровчому таборі "Політехнік" на Київському морі, у гірсько-спортивному оздоровчому таборі "Глобус" у Карпатах чи в таборі "Сосновий", що знаходиться на березі Дніпра в місті Українка.

Насамкінець Петро Олексійович побажав студентам максимально розкрити свій потенціал, знайти друзів на все життя і згадувати свою альма-матер із вдячністю, як це свого часу робили видатні політехніки!

З інформацією про стан охорони громадського порядку в Солом'янському районі м. Києва, де розташовано університет, виступив  запрошений на зустріч з першокурсниками заступник начальника Солом'янського районного управління поліції в м. Києві Олег Волошин. Він зупинився на правах і обов'язках студентів у повсякденному житті, порадив, як поводитися в тих чи інших ситуаціях, які виникають.

Насамкінець відбувся концерт за участю хореографічних і вокальних колективів, театральної студії, хорової капели та капели бандуристів. Перед кожним виступом у відеопрезентаціях колективи представляли свою діяльність і запрошували першокурсників долучитися до мистецтва.

Оксана Карнаух

Дата події