Триває антитерористична операція на сході України, і волонтери із числа київських політехніків продовжують допомагати нашим бійцям, а також медикам і школярам із прифронтової зони.

Про останні новини зі штабу "Волонтерського батальйону КПІ" розповідає  заступник голови штабу з організаційних питань, провідний інженер Навчально-наукового комплексу "ІПСА" Олена Бєляєва:

  • Допомагали військовим медикам фронтових шпиталів і медичним ротам, які обслуговують лінію фронту. Зокрема, допомогли  медроті 28-ї механізованої бригади – відправили комп'ютер, медикаменти, картридж для принтера, продукти. Попутно через медиків передали посилку одному із підрозділів від співробітника музею КПІ, який служив в їхній бригаді.
  • Допомога медичній роті 28-ї мех.бригади Підтримали хірургів фронтового госпіталю в Донецькій області, один із підрозділів якого розташований в м. Часів Яр. Їм передали комп'ютер, факс, телевізор, холодильник, пральну машину, машинку для підстригання, медикаменти і господарчі товари для їдальні госпіталя. Велика подяка випускниці КПІ Тетяні Корбут, яка доставила наші посилки на фронт.
  • На прохання військових медиків надрукували у видавництві "Політехніка" 1000 примірників медичного посібника, який є необ­хідним на фронті, – "Домедична допомога пораненим в умовах бойових дій".
  • Виконали замовлення розвідників і передали його із рук в руки в присутності кількох волонтерів з ІПСА.
  • Допомогли підготуватися до вступу в НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" демобілізованому розвіднику, який служив у Маріуполі, а тепер став нашим студентом.
  • Опікали артилериста, який служив у Луганській області, демобілізувався літом 2016 року і  вступив до нашого університету.

Збір речей співробітниками НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" надав можливість допомогти школярам м. Красногорівка Донецької області і навчально-виховного комплексу "Веселка" с. Євсуг Луганської області, який об'єд­нує дитячий садок і школу. Дітям передали одяг, взуття, канцелярські товари, книги, солодощі, факс і комп'ютер. Директор НВК "Веселка" Людмила Комлик надіслала нам листа з вдячністю за підтримку і допомогу.