Туристичне літо в турклубі КПІ "Глобус" завершилося традиційним фестивалем "Драйвова осінь", який пройшов у парку університету 10 вересня. Зібралися "глобусята" різних поколінь: і новачки, які здійснили лише кілька походів, і досвідчені туристи, які подолали десятки кілометрів гірських стежок. А ще завітали допитливі першокурсники, їх зацікавили чудернацькі мотузкові дистанції, облаштовані за бібліотекою, та сміливці, які впевнено балансували в цьому рукотворному павутинні. 

Згадували літні мандрівки, ділилися враженнями від минулих походів, раділи зустрічам з новими і старими друзями, розглядали фото, співали, фотографувалися, пригощалися чаєм із смаколиками і захоплено розповідали новачкам, який неймовірний світ подорожей відкривається перед ними завдяки турклубу "Глобус".

Розповідає одна з організаторів дійства: "Між соснами і мотузками (а їх натягли чи не 800 м) плуталися люди, які дерлися в різні боки; тут і там утворювалися купки старих знайомих, які радісно обіймалися. Неподалік стояли шатри, чимось схожі на медуз, біля яких збиралися невеличкі компанії: грали, медитували, спілкувалися. І все це під звуки музики та запахи найсмачнішої їжі.

Коли настав вечір і ввімкнулися гірлянди, ми співали під гітару наші улюблені пісні, співали всі разом, як це буває в походах. І в парку КПІ завібрувало навіть повітря, заусміхалися перехожі, подобрішали охоронці, затамували подих від захоплення гості. Отже, на один день ми створили щось дійсно прекрасне".

Андрій Дубок, інструктор турклубу:  "Ми організували фестиваль для новачків і "старичків"-туристів, щоб розповісти про наші походи: що є в КПІ такий турклуб, є база в Карпатах, є досвідчені інструктори, які безкоштовно навчають туристичних премудростей.  Працюємо за сприяння керівництва та підтримки підрозділів університету. За участь у фестивалі хочу подякувати "Радіо КПІ", ACRO LINE KПI, Арт-простору "Вежа", усім, хто брав участь у підготовці і проведенні заходу – збирав спорядження, стояв (висів) півдня на мотузках, страхуючи і гарантуючи безпеку; за фотовиставку, пиріжки і чайок, гітарний вечір, чудовий музичний супровід; за ведучих, які керували усім цим дійством ("неподобством"). За чудовий настрій і душевну атмосферу".

Інф. турклубу "Глобус"

Дата події