Народна академічна хорова капела КПІ двічі на рік їздить з концертами за кордон. Цього літа капела побувала в Румунії, де брала участь у IV Міжнародному фестивалі хорової музики ім. Гавриїла Музическу, що проходив у Яссах. Метою конкурсу є популяризація хорового мистецтва, насамперед класики і духовної музики, серед дітей, молоді та широкого кола слухачів. У конкурсі брали участь хорові колективи з Румунії, Молдови та України: студентські хори музичних ВНЗ, студентські хори ВНЗ без музичного напряму підготовки, а також дитячі, аматорські та церковні. Конкурсні концерти проходили в Оперному театрі та міському Палаці культури. Наша капела виступала в Оперному театрі.

По дорозі до Ясс ми півдня провели у старовинному місті Брашов, а потім побували в замку Дракули, що знаходиться неподалік міста, та заночували у хостелі біля замку. На зворотному шляху заїхали до столиці Молдови Кишинева.
На конкурсі наша капела посіла перше місце серед студентських хорів "немузичних" ВНЗ, з чим можна привітати її учасників.

Користуючись нагодою, хочу запросити першокурсників і студентів взагалі до капели. Приходьте, ви зможете долучитися до музичної творчості та зустріти нових друзів. Репетиції проходять щочетверга та п'ятниці з 18.30 у великій хімічній аудиторії 4-го корпусу.

Руслан Бондар, художній керівник хорової капели