З п'ятикурсниками Юлею Осіпчук (ФЛ) і Дмитром Черновим (ТЕФ) ми познайомилися в спортивному гірському таборі "Глобус", куди туристи приїхали за "природою, людьми й емоціями". Юля вже втретє відвідує табір, Дмитро – вдруге. Мріють навчатися в школі інструкторів та продовжити мандрівки горами. Подалі від цивілізації, без телефону, інтернету та ін. студенти прагнуть "розумово розвантажитися".

Дмитро вважає, що гірські походи дозволяють випробувати себе. Навчають витримки й об'єднують людей з різними життєвими позиціями та уподобаннями. Юлії подобається, що в походах можна бути автономною і самостійною. Навички "виживання", набуті в горах, знадобляться і в повсякденні. Вона з посмішкою згадує перші невмілі борщі, зварені на багатті, та абсолютно мокрий одяг після зливи на маршруті. Тепер вона вже досвідчений мандрівник, із задоволенням ділиться досвідом та запрошує в гори київських друзів. "Життя в таборі, – ділиться вона, – як гра на контрастах: екстремальне і прекрасне поряд. Виснажливі підйоми змінюються відчуттям перемоги на вершинах та винагороджуються неймовірними пейзажами, що відкриваються навкруг. А настороженість від зустрічі з новими людьми в загоні змінюється душевними посиденьками біля багаття та подальшою дружбою.

Щоб приїхати у табір, Юлії довелося звільнитися з роботи, куди влаштувалася для літніх підробітків. Тож з осені доведеться турбуватися про нове працевлаштування. "Подумаю про це потім", – безтурботно говорить вона словами улюбленої героїні. Робота, навчання, загазований Київ – усе це буде потім. А поки що вони в чудовому місці в гарній компанії насолоджуються молодістю і життям.

На вершиніЮля Осіпчук і Дмитро ЧерновийТуристи біля гірського озераГрупа йде в гори