Третьокурсник ММІ Антон Яхно вигідно вирізняється серед ровесників – знаннями, успіхами, фізичною підготовкою. Він завжди прагнув бути кращим серед однолітків та наполегливо працював для цього.

Чим хлопчак може завоювати авторитет серед друзів? Звичайно, фізичною підготовкою. З дитинства Антон професійно займався спортом. Спочатку спортивною гімнастикою, потім спортивним карате і традиційним айкідо, в якому досяг певних успіхів та навіть працював якийсь час тренером, доки мав вільний час. Заняття спортом допомогли вирости працьовитим, настійливим, виробити звичку досягати поставленої мети та йти вперед за будь-яких обставин.

А чим юнак може виділитися серед однолітків? М'язів та вправності уже недостатньо, потрібні розум і професійні знання. Тож вибравши для навчання кафедру конструювання верстатів і машин, Антон з першого курсу почав займатися науковою діяльністю. Студентові пощастило зустріти такого ж ентузіаста, як і сам, – асистента кафедри конструювання верстатів і машин Анатолія Дем'яненка, людину завзяту, що любить свою справу та захоплюється новітніми дослідженнями. Анатолій Сергійович нещодавно захистив кандидатську під науковим керівництвом завідувача кафедри проф. В.Б.Струтинського та став переможцем конкурсу "Молодий викладач-дослідник 2015". Він добре пам'ятає свої студентські роки, тож легко знаходить розуміння з нинішніми підопічними, вміє їх зацікавити. А.С.Дем'яненко організував студентський гурток "Прототипування цифрових слідкуючих систем верстатів паралельної кінематики та систем керування з використанням середовища LabVIEW", який із задоволенням відвідує й А.Яхно.

Нині наукові інтереси Антона стосуються  робототехніки, проектування верстатів і машин, цифрових слідкуючих систем верстатів паралельної кінематики та систем керування, що реалізовані в середовищі LabVIEW. Паралельно він навчається на Спільному українсько-німецькому факультеті машинобудування, мріє закінчити магістратуру в НТУУ "КПІ" та Отто-фон-Геріке  Університеті Магдебурга; набути знань, які дозволять брати участь у партнерських програмах з Німеччиною – провідною країною в галузі верстатобудування. Але працювати за обраною спеціальністю Антон збирається в Україні, де, сподівається, відродиться машинобудування та його серце – верстатобудування, які будуть не гіршими, ніж у Євросоюзі.