11 березня 2016 року в залах "Брами Заборовського" Софії Київської відкрився світ чарівних ілюстрацій під назвою "Книжковий вернісаж". Це перший мистецький та освітній проект за участю студентів кафедри графіки Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ "КПІ", що вийшов за межі нашої альма-матер. До цього роботи студентів-графіків виставлялися лише у ЦКМ НТУУ "КПІ".

Вернісаж складається з трьох залів, кожен з яких є повноцінною експозицією. У першому залі виставлено дипломні роботи випускників кафедри 90-х років. Вони виконані виключно вручну, за технологіями, що вимагали від тогочасних авторів книжкових ілюстрацій приносити у видавництва вже готові до віддруку роботи.

Стіни другого залу вщерть заповнені ілюстраціями теперішніх студентів до творів польських письменників та поетів. Валерія Некраса, авторка ілюстрації до поезії "Полудень" Ганни Півковської, розповідає про те, як шукала натхнення: "Ця поезія причарувала мене своєю атмосферністю. Знаєте, у полудень іноді складається враження, що час зупинився та вже нікуди не йде. У творі Півковської я прослідкувала саме цей стан, який спробувала відтворити у своїй ілюстрації".

У третьому залі нашій увазі представлені дипломні роботи випускників останніх де¬кількох років. У них вже можна побачити використання сучасної комп'ютерної графіки, що відкрила нові творчі горизонти для авторів книжкових ілюстрацій.

Складно повірити у гіпотези про те, що за кілька десятиліть друкована книга може зникнути з лиця Землі, коли дивишся на дивовижні ілюстрації молодих художників. Книги, оздоблені такою красою, мають жити вічно.
"Книжковий вернісаж" чекає на відвідувачів щоденно з 10:00 до 17:00 за адресою: вул. Володимирська, 24.

Дарія Южакова, студентка ВПІ

Дата події