Протягом останнього місяця в НТБ НТУУ "КПІ" відбулася низка заходів, пов'язаних з визначними датами в суспільному житті країни.

– У зв'язку із вшануванням пам'яті учасників Революції гідності та воїнів АТО, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави, в одному з читальних залів бібліотеки був організований круглий стіл. Організатор заходу, головний бібліотекар Ірина Булах, запросила студентів кількох факультетів – РТФ, ПБФ та ІТС, які розповіли про свою участь у подіях Революції гідності два роки тому. Згадали про те, як жили і загинули студенти КПІ – Герої Небесної сотні та АТО – Сергій Бондарев, Андрій Єременко, Вадим Жеребило, Юрій Артюх, Юрій Поправка, Володимир Кочетков-Сукач, Владислав Дюсов.

– З нагоди 145-ї річниці від дня народження Лесі Українки в читальному залі №13 бібліотеки було організовано тематичну виставку друкованих публікацій і проведено інформ-дайджест, присвячені життю і творчості видатної української письменниці. Активну участь у заході взяли студенти ФЕЛ, ФІОТ та ін. У своєму вступному слові головний бібліотекар Ірина Булах розповіла про творчість Лесі Українки, драматичні події в її житті. Студенти читали вірші, висловлювали своє бачення творів відомої в усьому світі поетеси.

– 202-гу річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка – найяскравішої постаті української культури – також було відзначено в бібліотеці. Запрошені студенти із кількох факультетів читали вірші Великого Кобзаря. Присутні обмінювалися думками про силу і актуальність поезій Шевченка. Неабияку зацікавленість викликала тематична виставка, на якій були представлені як давні і рідкісні публікації, так і сучасні видання творів Тараса.

За інф. НТБ НТУУ "КПІ"