У студмістечку НТУУ "КПІ" мешкають тисячі студентів. На дозвіллі вони мають можливість взяти участь у численних освітньо-культурних і спортивно-дослідницьких проектах, організованих соціальною службою та адміністрацією студмістечка. Зокрема, один з осередків, що популяризує здоровий спосіб життя й активний відпочинок, – туристичний клуб "Скіф". У своїй діяльності молоді активісти поєднують спортивно-туристичні та військово-патріотичні заходи. Керують роботою досвідчені інструктори, що пройшли підготовку в клубі "Время не ждет" Федерації спортивного туризму України та мають посвідчення для роботи в дитячо-юнацькому туризмі.

Цей рік видався вельми насиченим для туристів, найчастіше їх вабили Карпати. Навесні туристи здійснили кількаденний похід Чорногорою: від Говерли та Петроса – до Піп Івана, та ще й сплавилися Чорним Черемошем (на фото). До речі, щодо запитання: з якого віку брати дітей у походи, досвідчені, впевнені у собі туристи відповідають: з будь-якого. Приміром, поряд із дорослими Говерлу підкорила і 4-річна мандрівниця, правда вниз спускалася як пасажир (на фото).

Влітку за програмою школи виживання, що її провели місцеві рятувальники, політехніки набували практичних навичок безпечних походів горами. Вони ще раз переконалися, якими важливими є фізична підготовка, вміння працювати в команді та націленість на результат.

Також нашим туристам вдалося відвідати військову базу на Львівщині. Вони побували на полігоні, ознайомилися з центром розмінування, навіть стріляли зі стрілецької зброї. Цікавою видалася й поїздка на прикордонну заставу в с.Ділове (Закарпатська обл.). Студентам розповіли про будні прикордонників, "вигадливих" контрабандистів, затримання порушників та ін., також був виїзд безпосередньо на кордон.

туристичний клуб СкіфУ клубі пропонують походи різної складності й за різними напрямами. Влітку туристи виїжджали на Скелі Довбуша (Прикарпаття) й скелі Гірського Тікича в с.Буки (Черкаська обл.), підкорювали гору Парашка (Львівська обл.) та Коростишівські гранітні кар'єри (Житомирська обл.), здійснювали технічне забезпечення й проводили популярну серед політехніків гру "Лабіринт" у таборі на Київському морі та ін. Докладніше – на vk. com/skifntuukpi.

Набувши на заняттях та в походах досвіду і практичних навичок роботи із карабінним спорядженням, члени клубу із задоволенням і користю для себе працюють у міських парках розваг. Зокрема, "Скай парку", де мають пільги на користування обладнанням під час тренувань тощо.

Куратор клубу, випускник ММІ Іван Бродяк запрошує всіх охочих завітати в 11-й гуртожиток, де проходять заняття клубу. "Сумувати не доведеться", – впевнений Єгор Танцюра, керівник клубу, адже в планах уже походи на майбутній рік: Карпати, Чорний Черемош, Білий Черемош і т.д. Далі манять непосидючих, незважаючи на пори року і погоду.