На початку липня в Угорщині відбувся чемпіонат світу з гирьового спорту. Змагалися 19 команд, понад 300 учасників. Україну представляли 30 спортсменів. У категорії до 70 кг по версії "Юніори та студенти" виступав студент НТУУ "КПІ" Віктор Івахненко, який і здобув перемогу. Його можна назвати досвідченим спортсменом, адже у свої дев'ятнадцять він уже вдруге взяв участь у чемпіонаті світу.

Віктор розповів, що спортом почав займатися з 9 років, його приваблювала можливість стати сильним, загартованим і витривалим, проявити себе, а  підготувавшись, показати високий результат.

Шлях до визнання був непростим, оточуючі не завжди розуміли, навіщо "тягати стільки заліза" на тренуваннях, адже не кожний організм може витримати такі величезні навантаження. Та хлопець був упевнений: краще проводити час на тренуваннях, аніж безцільно вештатися деінде. Після закінчення школи теж багато "порадників" переконували, що потрібно отримати спеціальність, яка б дала можливість гідно утримувати сім'ю й розвиватися в майбутньому, а спорт вельми непевне і непередбачуване заняття. Та хлопець вирішив поєднати своє захоплення з набуттям професійних знань і вступив до Київської політехніки на факультет біомедичної інженерії. Йому вдається суміщати заняття з успішними виступами на змаганнях різного рівня.

Згадуючи чемпіонат, хлопець скрушно хитає головою. Тоді стояла неймовірна спека. Виступати довелося при температурі +38°С, що потребувало надзвичайних зусиль і концентрації. В таких умовах важко показати високі результати, деяким учасникам навіть довелося надавати медичну допомогу. Але Віктор зробив неможливе: його відрив з ближчим суперником склав 12 разів (між другим і третім місцем – усього один раз).

Попереду у спортсмена нові виступи, де він теж налаштовується на перемогу. Побажаємо йому успіхів та втілення задуманого.

За інф. ФБМІ

Дата події