26 травня 2015 року в КПІ гостинно прийняли випускників-електроенергетиків 1960 року (групи ЦЕС та ЕСС), які зустрічались тут з нагоди 55-річчя закінчення інституту.

Ректор НТУУ “КПІ” М.З.Згуровський, перший проректор Ю.І. Якименко, проректор з навчально-виховної роботи П.О.Киричок та інші керівники університету всіляко сприяли проведенню цієї зустрічі.

Місцем проведення офіційної частини зустрічі була чудова зала Адміністративної ради КПІ, оснащена сучасним технічним обладнанням для зручного спілкування присутніх, а дружній обід випускників відбувся в просторому залі кафе-їдальні в корпусі №31.

На зустріч зібралися 25 випускників, що складає більше третини можливої присутності. Нині випускники груп ЦЕС та ЕСС мешкають у 20 містах і населених пунктах шести країн світу (в Україні, Росії, Молдові, Ізраїлі, США та Німеччині). З усіма  ними підтримуються тісні зв'язки. Більшість випускників зараз на пенсії, але п'ятеро ще й досі працюють на місцях своєї постійної роботи. Це Л.Бичков в С-Петербурзі, В.Єрмуратський в Кишиневі, В.Омельченко в Москві та киянки С.Політіко і В.Сапронова.

Під час спілкування випускники торкались багатьох питань із студентського та особистого їхнього життя, зокрема питання відповідності одержаної ними в КПІ фахової підготовки фактичному напряму їхньої трудової діяльності. Менше половини випускників груп ЦЕС та ЕСС працювали в електроенергетиці (виробництво та розподіл електроенергії, проектування систем електропостачання тощо). Решта ж, базуючись на набутому в КПІ запасі фундаментальних знань, успішно опанувала інші напрями фахової діяльності.

Значною подією в регулярних зустрічах випускників-електроенергетиків 1960 року (а це була вже 14-та їх зустріч) стало видання до 55-ї річниці закінчення інституту книги зі спогадами та замальовками зі студентського та подальшого їхнього життя, матеріал для якої надіслали більше 20 випускників. Її упорядниками виступили Володимир Тищенко і Володимир Лаптєв.

Публікація цієї книги стала можливою завдяки фінансовій підтримці з боку Асоціації випускників КПІ (голова правління М.К.Родіонов) та об'єднаного профкому КПІ (голова В.І.Молчанов).

Організатори зустрічі щиро вдячні начальнику протокольно-візового відділу Л.М.Шикаловій, завідувачу відділу технічних засобів навчання В.В.Лазаренку, заступнику директора видавництва "Політехніка" Л.О.Сігорській і керівнику центру харчування студентів Ю.М.Гурко, які посприяли успішному проведенню зустрічі випускників.

Теперішнім і майбутнім випускникам КПІ варто було б наслідувати приклад інженерів-електроенергетиків 1960 року випуску, які на довгі роки зберегли взаємні дружні стосунки, що склалися ще під час навчання.

До нових зустрічей у стінах рідного КПІ, друзі!

В.Тищенко, В.Лаптєв, випускники КПІ 1960 р.

Дата події