Найяскравіші моменти весняних поєдинків для збірної команди КПІ з настільного тенісу – участь в Універсіаді Києва, що пройшла у спорткомплексі НПУ ім. П.М.Драгоманова. Переможці відбіркових змагань з Києва та інших міст виборювали право участі у Студентських іграх України, Європи тощо. До речі, торік наші спортсмени на Студентських іграх Києва здобули золоті медалі і готувалися до Студентських ігор України, які повинні були проходити у Львівській області. Але змагання не відбулися… Тож тривале очікування нового ігрового сезону та підготовка до майбутніх змагань були досить напруженими. В Універсіаді взяли участь 19 збірних команд. Протягом трьох днів юнаки і дівчата змагалися за призові місця, демонструючи свою майстерність. Студенти НТУУ "КПІ" були представлені двома командами: "КПІ-1" та "КПІ-2". Команду "КПІ-1" представляли старшокурсники, яких ми жартома називаємо "ветерани": Євген Гжибовецький (ММІ, ІV курс), Роман Попов (ПБФ, ІV курс) та першокурсниця Олександра Скоробагатько (ФБТ). Склад команди "КПІ-2": Владислав Устенко (ІХФ),  Михайло Пономаренко (ФСП) та Єлизавета П'ятигорець (ІЕЕ). Друга команда брала участь у цих змаганнях уперше, тому всі дуже хвилювалися. 

Наші спортсмени виступили досить вдало. І справа не в здобутих медалях та місцях, хоча "КПІ-1" виборола ІІІ місце, а "КПІ-2" посіла шосте, а в тому, що студенти продемонстрували високий рівень спортивної майстерності, бойовий дух, дружню підтримку, відповідальне та сумлінне ставлення до своєї справи й престижу університету. Успішне навчання в КПІ вимагає багато часу та зусиль, тож лише ентузіасти поспішають на тренування, розвивають студентський спорт.

Тому для  нашої  збірної з тенісу було великим задоволенням достроково, ще перед фінальними іграми, отримати запрошення на ХІІ літню Універсіаду України з настільного тенісу – 2015 р. до міста Івано-Франківська. Тож мрії і сподівання команди та їх тренера – майстра спорту міжнародного класу О.М. Чиченьової (в минулому багаторазової чемпіонки України та СРСР) здійснилися. Уперше наша збірна вирушила на такі престижні і масштабні змагання. Близько 20 областей взяли участь в Універсіаді, і кожна мала по два найкращих представника свого регіону. Згідно з Положенням змагань, кожен ВНЗ міг доповнювати склад своєї команди будь-яким студентом іншого навчального закладу міста чи області. Лише шість команд-учасниць мали склад, повністю сформований зі студентів одного навчального осередку. Приємно, що серед них і наш університет.

Можна по-різному оцінювати виступ наших студентів на Універсіаді України. Олександра Скоробагатько була шостою в особистому заліку, і це є безсумнівним успіхом, тому що змагалися практично всі діючі спортсменки збірної України. Трохи нижче своїх можливостей виступили юнаки. Але команда приємно вирізнялася професіональним ставленням, виявила себе єдиною та згуртованою. Тож бажаємо збірній НТУУ "КПІ" з настільного тенісу успіхів, натхнення, здоров'я  та перемог.

Г.Л. Бойко, доцент, завідувач кафедри, В. К. Щербаченко,  ст. викладач кафедри фізичного виховання
На фото: Зліва направо Є. Гжибовецький , Є. П'ятигорець, О.М.Чиченьова, Р. Попов, О. Скоробагатько