– Мамо, мамо! Мене показали по телевізору! – якось так закричать наші КПІшні КВНщики своїм батькам у слухавку чи то у сусідню кімнату. Хоча тепер правильніше казати не «КВНщики», а «ЛігаСмішники». Адже на блакитні екрани під керівництвом «Студії Квартал-95» виходить новий розважальний проект «Ліга Сміху».

А почалося все 29 січня, коли команда НТУУ «КПІ» «Київський Політех» відправилася до Одеси, щоб представити рідний університет на Першому українському чемпіонаті з гумору.

Формат фестивалю включав у себе три етапи. Спочатку, протягом трьох днів редактори – Андрій Чивурін, Євгеній Гендін та Чингіз Мазінов – дивилися виступи усіх команд, кожна з яких повинна була представити себе за 4,5 хвилини. Далі з-поміж усіх колективів у другий тур було відібрано 41 команду повного формату та 25 команд у блок “фрагменти”. Робота зовсім непроста, якщо зважити, що участь у чемпіонаті брали 140 команд з усіх куточків України!

Першою перемогою для КПІшників стало те, що вони увійшли до повного формату другого туру, де вже відбувалася телевізійна зйомка та були присутні члени журі: фронтвумен «95 кварталу» Олена Кравець, шоумен Сергій Сивохо, фронтмен команди КВН «Днепр» Ігор Ласточкін, учасник комедійного «Дуету імені Чехова» Антон Лірник та ведучий телеканалу «1+1» Юрій Горбунов.

Другий тур тривав лише один день. Того ж вечора були оголошені 17 команд, що пройшли в гала-концерт і виступатимуть на великій сцені Одеського академічного театру музичної комедії  імені М. Водяного.  І яке ж було щастя, коли «Київський Політех» було названо серед тих, на кого чекають наступного дня на репетиції гала-концерту!

На гала-концерті з 17 команд до участі в телепроекті «Ліга Сміху», що впродовж цього сезону транслюватиметься на каналі «1+1», пройшло лише 12. На жаль, наша збірна до їх числа не увійшла, але і без того досягла значного результату: потрапити до списку 17-ти найкращих команд України – це свідчення високого рівня гравців.

Збірна НТУУ “КПІ” висловлює подяку  ПАТ “Альфа-банк Україна” за спонсорську підтримку та тривалі теплі взаємовідносини.

Вікторія Волик