Давно відомий факт, що студенти КПІ наполегливі і старанні в усьому, за що беруться. Окрім навчання, проявляють себе в науковій та громадській  роботі. Є такі й на факультеті біотехнології і біотехніки, а саме Юрій Прохоров і Сергій Семенюк. Хлопці навчаються на IV курсі кафедри біотехніки та інженерії за спеціальністю "Обладнання фармацевтичних та біотехнологічних виробництв" і в першому семестрі були удостоєні іменної стипендії ректора НТУУ "КПІ".

Юрій ПрохоровЮрій Прохоров має 5 тез доповідей та патент на корисну модель "Апарат для вирощування мікроорганізмів". Бере активну участь у всеукраїнських та університетських наукових конференціях, зокрема  у Всеукраїнській науково-практичній конференції "Біотехнологія ХХІ століття" (НТУУ "КПІ", 2013 р., 2014 р.); загальноуніверситетській науково-технічній конференції молодих учених та студентів, присвяченій Дню науки, 2013 р.

Юрій активний учасник громадського життя університету. Є людиною відповідальною, цілеспрямованою, самостійною та комунікабельною. Крім навчання, полюбляє займатися різними видами спорту, особливо баскетболом, є заядлим рибалкою, знавцем  любительського лову.

Сергій СеменюкСергій Семенюк фізикою та біологією захоплювався ще зі школи, тому не дивно, що для подальшого навчання обрав кафедру біотехніки та інженерії. З першого курсу захопився науковими дослідженнями. Учасник Всеукраїнської науково-практичної конференції "Біотехнологія ХХІ століття" (2013 та 2014 рр.) та загальноуніверситетської науково-технічної конференції молодих учених та студентів, присвяченої Дню науки (2013 р.), за матеріалами яких опубліковано 5 тез. Має патент на корисну модель "Апарат для вирощування мікроорганізмів". Посів ІІІ місце в університетській олімпіаді з дисципліни "Опір матеріалів". Староста академічної групи БІ-11. У вільний від навчання час захоплюється звукозаписом, полюбляє читати, завзятий турист. За роки навчання проявив себе як старанний, відповідальний, цілеспрямований студент.

Реалізувати набуті за час навчання знання та навички Сергій і Юрій змогли під час проходження практики на підприємстві "Фармак". Студенти були залучені до планового ремонту цеху з виробництва твердих лікарських засобів, де мали можливість ознайомитися з найсучаснішим біотехнологічним обладнанням, вивчити особливості біотехнологічних процесів та керування ними, зокрема притаманних галузі питань виробничої "чистоти" технології виготовлення ліків.

Інф. ФБТ