У Виставковій залі ФСП відбулася виставка живопису відомого київського митця Василя Миколайовича Куща, члена Національної спілки художників України.

Творчість митця багатогранна за тематикою та різноманітна за мистецькими прийомами й вишуканою технікою виконання. Перед глядачем розгортається серія мальовничих пейзажів різних куточків України. З полотен художника глядача огортає краса замріяних літніх краєвидів та іскристий морозець зимових заметілей. Це "Верби над ставом", "Рідне село", "Зимовий степ".

Другий напрямок творчості митця – військово-патріотична картина. Це серія картин як на козацьку  тематику, так і картин про військові навчання та побут сучасного українського війська. Художник наслідував сюжетам української історичної народної картини та збагачував їх: "Проводи козака на війну", "Козацьке військо у поході", "Прощання козака з коханою", і сучасне "Танкове навчання", "На артилерійській батареї", "У розвідці".  Мужні образи козаків з історичних полотен митця трансформуються у портрети бійців сучасного українського війська.

Твори художника досягають своєї мети. Вони красномовно промовляють: "Козацька військова звитяга при захисті Батьківщини – вимога сьогодення". Творча спадщина художника – одна з теплих сторінок сучасного українського національного живопису.

Г.Ю. Гриценко, зав. лабораторії естетики ФСП