На сході України триває Антитерористична операція. Сум і печаль за загиблими й пораненими українськими синами супроводжують бойові дії. Серед тих, хто захищає Україну, є й КПІшники: студенти, викладачі, співробітники. Десятки тисяч людей, що знаходяться на мирній території, не лишаються осторонь цих подій. Вони як можуть підтримують наших бійців.

НТУУ "КПІ" бере активну участь у наданні підтримки частинам, у яких проходять службу наші вояки. Для того щоб ця робота була ефективною, в НТУУ "КПІ" створено Штаб допомоги АТО.  Тут об'єдналися представники студентських організацій та адміністрації: ДНВР, студмістечка, НТСА, студентських рад та профкому студентів, ініціативні групи гуртожитків № 20 та № 8. У соціальних мережах було створено інформаційну сторінку, де  викладаються новини та звіти про роботу штабу, інформація про закупівлі та необхідні речі для вояків. За час роботи штабу було придбано та відправлено в зону бойових дій чимало корисних речей, одягу, провіанту: тактичні окуляри, монокуляр, комплекти флісової та термобілизни, пошито 250 балаклав, передано ліжка та матраци, подушки та ковдри, спецвзуття, нашивки, акумулятори для приладів нічного бачення, костюм снайпера; систематично проводиться збір продуктів біля супермаркетів, встановлено скриньки для збору коштів.

Тож кожен небайдужий може знайти зручний спосіб для надання допомоги. Ініціативна група студентів на чолі з Іваном Бродяком допомагає  проводити зварювальні роботи, оснащувати захистом бойову техніку. Олексій Іванов неодноразово відвідує та передає необхідне бійцям на блокпостах і на передовій. На підтримку військових було влаштовано декілька акцій, таких як KPI MARKET. На цих благочинних ярмарках можна було придбати сувенірну продукцію, вироби хендмей, скуштувати смаколиків. Кошти, зібрані на ярмарках, підуть на закупівлю необхідних приладів. Наразі КПІ спільно з іншими університетами буде брати участь у благодійних ярмарках м. Києва.

Здебільшого кошти йдуть на технічні засоби та спецодяг, оскільки завдяки цьому будуть врятовані життя. Першочергово КПІшники вирішили придбати тепловізор. На сьогодні коштів недостатньо, оскільки потрібно понад 50000 грн. Були випущені спеціальні наліпки, які кожен може придбати і цим зробити внесок у допомогу бійцям АТО.

Волонтери продовжують роботу, звертаються до небайдужих з проханням допомогти та підтримати добру справу! Допомагати українським бійцям – це обов'язок кожного, адже від того, що ми робимо зараз, залежить наше майбутнє. Не залишайтесь осторонь, допомагайте хто чим може. Допоможемо солдатам, які захищають наше майбутнє, теплими речами, продуктами, коштами на придбання амуніції, листами підтримки.

Інф. дирекції студмістечка

Дата події