Окрім Студради університету, в КПІ працює колектив студентської ради студмістечка (СРС), яка є невід'ємною частиною студентського самоврядування НТУУ "КПІ". Студрада студмістечка була заснована у 2002 р., є однією з наймолодших організацій на території університету та має широке коло обов'язків і повноважень. У 2013 р. головою СРС обрали Дмитра Залуського, студента ФЕА. За його участю було порушено чимало важливих питань, які стосуються координації роботи студентського самоврядування студмістечка та напрямів роботи щодо вирішення житлово-побутових і соціальних проблем студентів, покращення умов проживання, організації та проведення дозвілля, представлення інтересів мешканців студмістечка перед адміністрацією університету.

Керівним складом СРС, до якого входять: Дмитро Залуський (голова), заступники – Сергій Кирилюк (ФЕЛ), Денис Гайдук (ЗФ), Владислав Гаврищук (ФСП), Едуард Зубов (ХТФ) та секретар  Андрій Любенко (ФЕА), було організовано роботу відділів та їх взаємодію; нині СРС працює як єдине ціле. Для молодих лідерів упродовж року організували навчання, де вони вчилися розкривати та застосовувати свої здібності. Важливим напрямом діяльності СРС є співпраця з адміністрацією студмістечка та гуртожитків: інформаційна підтримка й допомога в поселенні студентів, контроль за дотриманням правил внутрішнього розпорядку, підтримка належного стану меблів та санітарного стану кімнат. СРС контролює дотримання обов'язків як зі сторони студентів, так і адміністрації.

Для поліпшення житлово-побутових умов у гуртожитках щороку формуються будівельні загони, які влітку приводять до ладу холи, навчальні кімнати та спортивні зали. СРС вирішує організаційні питання та координує їхню роботу. 

Контроль за санітарним станом у гуртожитках здійснює санітарний відділ. Щотижня проводиться обхід кімнат. На виявлені порушення санітарна комісія складає акт, на підставі якого студенти-порушники несуть відповідальність.  Якщо ж такі випадки стають систематичними (більше трьох актів протягом року), студенти можуть бути розселені або рекомендовані до виселення з гуртожитку. Також санітарний відділ спільно зі студрадами гуртожитків та адміністрацією проводять щорічний конкурс на кращу кімнату.

Бути завжди у формі студентам допомагає спортивний відділ. Політехніки мають змогу брати участь у турнірах та розвивати свої спортивні навички. Традиційно протягом року  розігруються кубки, проходять чемпіонати та змагання з футболу та міні-футболу, настільного тенісу, більярду, боулінгу, шахів та шашок, пейнтболу, покеру і т.д. Активісти відділу займаються плануванням, організацією та проведенням змагань як у гуртожитках, так і в КПІ в цілому.

Життя в КПІ дуже насичене. Для втілення веселих, цікавих і творчих проектів у складі СРС діє культурно-масовий відділ, який реалізовує такі заходи, як Хеллоуїн, День студента, "Хто зверху?", "Що? Де? Коли?", кіновечори, "Пекельна кухня", фотовиставки, зустрічі з відомими людьми та ін. Тут активісти опановують навички організаторів та ідеологів, вчаться працювати в команді та індивідуально, роблять будні КПІ насиченими і яскравими. Усі заходи, організовані СРС, фіксує медіа-відділ. Фото- та відеозвіти, цікаві промо-ролики – цим займається творча, креативна команда. На сайті media.kpi.ua можна знайти відео про гуртожитки, звіти зі змагань та чемпіонатів, архів відео про зустрічі зі знаменитостями та ін.

Щоб студенти були в курсі важливих подій, актуальних новин студмістечка та КПІ, анонсів заходів та проектів – діє інформаційний відділ. Огляди та аналіз подій, інформування студентів, які прагнуть не проґавити цікаве в КПІ, – основне завдання інформвідділу. Докладніше – на сторінці vk.com/studrs.

Силами СРС порушується багато питань та ініціатив. Зокрема, участь у самообороні під час революційних подій у Києві, організація велопарковок біля корпусів та гуртожитків, облаштування спортивного майданчика біля 4-го гуртожитку та ін. Деякі проекти – у процесі створення, дещо вже працює. Активісти, організовані СРС, беруть участь у суботниках на базі відпочинку "Політехнік" та докладають зусиль до її розвитку. Цікавим є проект щодо збору вторсировини. Торік було організовано екоакцію, під час якої зібрали близько 7 т макулатури. Наразі студентський актив організовує збір вторсировини на постійній основі, за отримані кошти планується закупити енергозберігаючі лампи для гуртожитків. 

Девіз СРС – "Студенти для студентів". Ми прагнемо перебувати зі своїми колегами на одній хвилі, оскільки і самі є звичайними студентами.

Інф. студради студмістечка