У виставковій залі факультету соціології і права відбулася виставка "Рідні краєвиди" відомого київського аквареліста Ігоря Голобуцького. Художник – давній гість факультету і час від часу охоче демонструє студентам та викладачам свої нові творчі здобутки. Ігор Володимирович працює в традиціях класичного реалістичного мистецтва, які, на жаль, дещо забуваються.

У своїх творах художник вміє майстерно передати миттєво-мінливий стан природи у різні пори року. Таке тонко-ліричне мистецьке світосприйняття досить рідкісне явище в середовищі художників-пейзажистів. У його творах природа ніби прокидається і постає з вранішнього туману, або засмучено ховається у передвечірніх сутінках, а іноді яскраво буяє в сонячних променях. Назви творів відповідають їхньому змісту: "Ранок на озері", "Плесо", "Вечірній смуток", "Соняхи у Карпатах".

Свіжість ранньої зими огортає глядача при спогляданні акварелі "Приморозило". Дуже теплим є твір "На рибалку з собачкою". Хто не згадає своє босоноге дитинство! Крім серій "Чистих пейзажів" з різних мальовничих куточків України, художник створив серії "Архітектурних пейзажів" – видатних історичних пам'яток.

Ігор Володимирович – людина, попри свій вік, рухлива та легка на підйом. З ранньої весни до пізньої осені мандрує Україною, дуже полюбляє Карпати, а взимку пише натюрморти та архітектурні пам'ятки Києва.

Художник вважає, що краса природи, узагальнена в мистецькій формі, здатна заспокоїти та врівноважити людину і навернути її на шлях добра та гуманізму.

Г.Ю. Гриценко, зав. лабораторії естетики ФСП