Змагання з плавання за програмою Спартакіади НТУУ "КПІ" відбулися 16 квітня в басейні спортивного комплексу нашого університету. У змаганнях взяли участь 186 студентів  (161 юнак та 25 дівчат). Спортсмени змагалися на дистанції 100 м – комплексне плавання, 50 м – вільний стиль, батерфляй, на спині, брас; в естафеті  4 х 50 м – вільний стиль та 4 х 50 м – комбіноване плавання.

У підсумку І місце зайняла команда плавців ІСЗЗІ (608 балів), ІІ місце – ТЕФ (593 бали), ІІІ місце – ФБМІ (538 балів). Найкращими представниками своїх факультетів стали студенти Артемій Орєхов (ТЕФ) та Вікторія Омельянець (ФСП). Артемій Орєхов виборов перші місця на чотирьох дистанціях: 100 м комплексне плавання з результатом 0.59,81; 50 м батерфляй – 0.26,41 та в двох естафетах у складі факультетської команди (на фото). Вікторія Омельянець виборола перші місця на дистанціях: 100 м комплексне плавання з результатом 1.23,0 та 50 м батерфляй – 0.34,75.

Разом з майстрами спорту з плавання у змаганнях брали участь студенти різних рівнів підготовки. Наприклад, першокурсник ПБФ Дмитро Аверін у вересні 2013-го ще зовсім не умів плавати. Нині він представляв групу початкового навчання плаванню з навчального басейну "Лягушатник" і виконав норматив І юнацького розряду, додавши балів у "скарбничку" свого факультету (навчили плавати Дмитра старші викладачі кафедри фізичного виховання К.М.Смірнов  та О.Г.Черевичко).

Чемпіонів та призерів змагань нагородили дипломами, почесними грамотами, медалями, факультетські команди-призери отримали кубки. Нагороди вручив головний суддя змагань професор кафедри фізичного виховання, д.пед.н. Ю.М.Вихляєв. Представник спонсорів – менеджер по зв'язках з громадськістю Інна Новік вручила два місячних абонементи до фітнес-клубу "Спорт UP". 

На окрему подяку заслуговує суддівська колегія у складі 20 викладачів кафедр фізичного виховання та спортивного вдосконалення та чарівні помічниці – студентки навчального басейну. А ще велика дяка глядачам, які гаряче вболівали і створили неповторну атмосферу Аквасвята.

Є.М.Щеглов, ст. викладач кафедри фізвиховання

Дата події