Уже вдруге в університеті пройшов Тиждень енергоефективності-2013, спрямований на привернення уваги до необхідності ощадливого використання енергетичних ресурсів. Протягом Тижня було проведено низку заходів, організованих з метою підвищення обізнаності студентів з питань енергозбереження, залучення студентів та співробітників до раціонального використання енергоресурсів взагалі та в університеті зокрема.

Цього року до цих заходів додався конкурс на кращий «Куточок енергоменеджера». Такі куточки з інформацією про рівень енерговикористання підрозділів університету та з правилами ощадливого витрачання енергії з’явилися в навчальних корпусах та гуртожитках нашого університету на початку 2013 року. Підтримку в реалізації заходу надало Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ, яке вже вдруге долучається до проведення Тижня енергоефективності в НТУУ «КПІ».

До конкурсу на кращий «Куточок енергоменеджера» були допущені стенди, що розміщені в навчальних корпусах №№ 4, 7, 8, 12, 17, 18, 22, 30, 31, 35 та в гуртожитку № 3. Роботу щодо наповнення та оновлення інформації на стендах виконують відповідальні за ефективне енерговикористання у будівлях університету.

Оцінювання конкурсантів здійснювалося згідно з такими критеріями: розміщення обов’язкової інформації; зручність розташування куточка для читання; доступність куточка для додавання інформації; розміщення додаткової інформації; облаштування стенду: власними силами чи за сприяння служби енергоменеджменту; своєчасність розміщення інформації.

Кращими визнані «Куточки енергоменеджера», що розміщені в навчальних корпусах №№ 12 (відповідальний В.М. Шевченко), 18 (відповідальний С.Р. Ігнатюк), 8 (відповідальний А.П. Палагнюк), 30 (відповідальний І.М. Алєксєєнко), 31 (відповідальна Л.В. Гладських). Переможці конкурсу нагороджені засобами автоматичного доведення зовнішніх дверей для встановлення в навчальних корпусах, а також почесними грамотами.

Ще раз висловлюємо вдячність Німецькому товариству міжнародного співробітництва GIZ на чолі з директором пані Крістіаною Хагенедер за підтримку заходів з популяризації енергозбереження в НТУУ «КПІ», допомогу у придбанні атрибутів та призів для переможців конкурсів, а це футболки та сумки з логотипом Тижня енергоефективності, енергозберігаючі термометри, автодовідники для дверей, клейка стрічка для заклеювання вікон, енергозберігаючі лампи.

Сподіваємося на подальшу активну участь університетської громади в заходах з підвищення енергоефективності.

Споживай енергію розумно – бережи енергію, бережи КПІ!

Служба енергоменеджменту НТУУ «КПІ»