На ФСП відбулася зустріч студентів та викладачів з фотохудожницею з Росії Світланою Мамакіною, яка побувала на Кубі та показала великий цикл високохудожніх фотографій «Подорож на острів мрії».

Відбулося жваве обговорення виставки, на якій широко висвітлене повсякденне життя волелюбних та життєрадісних кубинців, а також архітектура міст та природа Куби.

Слід наголосити, що Республіка Куба з КПІ має давні зв’язки. Свого часу в нашому університеті вчилися сотні кубинських студентів, а у 2010 році за ініціативою ФСП була проведена в КПІ конференція «Вдячна Україна – благородній Кубі», яка була присвячена 20-й річниці програми лікування українських дітей на Кубі. Університетом ініціюється чергова конференція, присвячена Кубі.

Світлана Мамакіна живе та працює в місті Мончегорську  Російської Федерації і очолює відділення Російського товариства дружби з Кубою в Мурманській області. Вона багато подорожує світом і регулярно влаштовує фотовиставки баченого та мистецьки осмисленого за своїм творчим проектом «Подорожі».

Світлана Геннадіївна – майстер жанру та психологічного портрету. Виставка досягла своєї мети. Після перегляду світлин ти відчуваєш, що ніби реально побував у цікавих куточках Куби та поспілкувався з людьми різного віку й найрізноманітніших професій, а головне відчув привабливу безпосередність кубинців та їхню щиру природну доброту.

Г.Ю.Гриценко, зав. лабораторії естетики ФСП