Розум і вміння розплутувати нестандартні задачі продемонстрували нам найталановитіші студенти України в щорічній олімпіаді з галузі знань "Інформаційна безпека", що традиційно проходила з 15 по 17 квітня на факультеті інформаційної безпеки Фізико-технічного інституту НТУУ "КПІ".

Змагання проводились за двома напрямами: "Безпека інформаційно-комунікаційних систем" та "Системи технічного захисту інформації". В обох із них 1-ше місце вибороли студенти Фізико-технічного інституту НТУУ "КПІ"  Олександр Мурзін (гр.ФІ-93) та Олександр Корнієнко (гр.ФЕ-81). Призові місця отримали ще три студенти ФТІ – Дмитро Єршов ( 3-тє місце), Дмитро Маєвський (2-ге місце) та Антон Довженко (3-тє місце).

Призери були нагородженні подарунками, частину з яких надав спонсор – представництво EPAM Systems в Україні, та дипломами, які на закритті олімпіади 17 квітня вручили декан факультету інформаційної безпеки, голова журі д.т.н., проф. Є.А.Мачуський та заст. директора ФТІ, член оргкомітету О.Д.Василенко.

Високий рівень підготовки показав Харківський національний університет радіоелектроніки. Його студенти вибороли другі та треті місця по обох напрямах.

Нині галузь “Інформаційна безпека” набула неабиякої популярності у світі. Все більше банківських, державних та інших структур усвідомлюють необхідність контролю за конфіденційністю інформації. Україна не стоїть осторонь світових тенденцій і активно готує кваліфікованих фахівців для всіх напрямів у зазначеній галузі. Визнаним лідером тут є НТУУ "КПІ".

А олімпіадні та наукові проекти нашого університету залучають все більше студентів з усіх куточків України, рухаючи вітчизняну вищу школу вперед.

Мирослава Стремецька, голова профбюро ФТІ

Дата події