19 квітня 2013 року за програмою Спартакіади НТУУ «КПІ» пройшли змагання зі спортивного туризму, в яких брали участь 55 студентів (40 хлопців, 15 дівчат) з 13 інститутів і факультетів університету. Змагання проходили на двох дистанціях: особисто-командна «Смуга перешкод І класу» та командна дистанція «Крос похід ІІ класу».

На особистій дистанції «Смуга перешкод І класу» серед дівчат з великим відривом від суперниць перемогу здобула студентка І курсу Вікторія Даценко (ІЕЕ), друге місце – студентка ІІІ курсу Марина Рубан (ПБФ), третє – студентка ІІ курсу Марія Пашенько (ІХФ).

Дуже напруженою була боротьба на особистій дистанції «Смуга перешкод І класу» серед хлопців, де І місце здобув студент ІІ курсу Андрій Мельник (ВПІ), ІІ місце – студент І курсу Андрій Любич (ІФФ), ІІІ місце – студент ІІ курсу Дмитро Мельниченко (ІФФ). Слід зазначити, що в цьому році досить високі результати порівняно з минулорічними показали перші 20 спортсменів.

У командному заліку на дистанції «Смуга перешкод І класу» місця розподілилися так: І місце – команда ПБФ, ІІ місце – ІФФ, ІІІ місце – ФММ.

Завершилися змагання командною дистанцією «Крос похід» . Цікаво було спостерігати за напруженою роботою команд на дистанції, де вони демонстрували свої вміння та навички, набуті під час занять та тренувань. І місце – ФММ, ІІ місце – ПБФ, ІІІ місце – ІФФ.

До участі у змаганнях студентів готували викладачі відділення туризму В.М.Михайленко та В.А. Кузьменко. Також слід відзначити високоякісну та сумлінну роботу капітанів команд Марини Рубан (ПБФ), Дмитра Зінченка (ФММ), Андрія Любича (ІФФ), Андрія Попова (ФАКС), Вікторії Даценко (ІЕЕ) та Марії Пашенько (ІХФ). Змагання судили: головний суддя В.М.Михайленко, головний секретар В.А.Кузьменко, судді: Л.М.Троценко, С.М.Бітко, члени турклубу «Глобус».

Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями та кубками.

В.А.Кузьменко, викладач кафедри фізичного виховання ММІФ

Дата події