24 травня 2013 року проректор НТУУ "КПІ" з міжнародних зв'язків  Сергій Сидоренко дав інтерв'ю  Національній телерадіокомпанії Турецької Республіки "TRT", яка готує матеріал для широкої телевізійної аудиторії про  особливості й переваги навчання в НТУУ "КПІ".

Телерадіокомпанію цікавила  інформація про  історію і традиції  НТУУ "КПІ", про умови перебування та навчання іноземних студентів в університеті, про студентську науку.

С.Сидоренко розповів про історію створення та розвитку НТУУ "КПІ", який сьогодні активно працює в нових соціально-економічних умовах, про можливості отримання освіти в НТУУ "КПІ" турецькими студентами. Дійсно, підготовка фахівців для Турецької Республіки –  справа давньої традиції. Нещодавно в КПІ навчалось 600 турецьких студентів. Проте нині, на  жаль, – лише 59. Це пов'язано з посиленням вимог до всіх студентів, а також з тим, що програми навчання  стають складнішими. Університет приділяє велику увагу умовам проживання та перебування турецьких студентів у кампусі університету в цілому.

На сьогодні КПІ ставить своїм завданням  збільшити кількість турецьких студентів за рахунок запрошення на магістерську підготовку, до навчання в аспірантурі. В університеті існує сильна інженерна школа в Фізико-технічному інституті, який готує талановиту молодь, переможців міжнародних конкурсів та олімпіад. Випускники обіймають високі посади, гарно працевлаштовуються. І посланці Туреччини також можуть стати студентами Фізико-технічного інституту. Головна вимога – бажання займатися науковими  дослідженнями, бо  наука є невід'ємною  складовою життєдіяльності університету. Тож студенти повинні навчатися робити науку "своїми руками", зростати як дослідники.

С.Сидоренко висловив надію, що турецькі студенти оберуть КПІ для здобуття технічної освіти, що  співпраця з Турецькою Республікою і надалі розширюватиметься, і підтвердив актуальність  спільного з Туреччиною проекту створення мікросупутника, старт якого було закладено під час візиту до НТУУ "КПІ" Прем'єр-міністра Турецької Республіки Р.Т. Ердогана.

У зустрічі взяв участь аспірант ІПСА, випускник факультету  авіаційних і космічних систем НТУУ "КПІ" Омер Джіхан Чикин, який проводить у Туреччині важливу роботу з промоції НТУУ "КПІ", зокрема, щодо можливостей навчання в нашому університеті.

Інформація ДМС

Дата події