Уже сьомий рік поспіль турклуб "Скіф" студмістечка НТУУ "КПІ" бере участь в еколого-краєзнавчих експедиціях у рамках Всеукраїнської щорічної акції "Врятуємо природу разом". За цей час учасниками довготривалих походів водними шляхами України стали понад 350 київських політехніків, у тому числі й студенти з В'єтнаму, Китаю, Казахстану.

Головним завданням, яке ставить перед собою кожна експедиція, є насамперед пропаганда серед молоді здорового та активного способу життя.

 Не менш важливим є збереження навколишнього середовища – очищення берегів рік від сміття, звалищ та агітація на власному прикладі за чистий і охайний відпочинок – "Прибери 20 м2 території сам і запропонуй товаришу".

Цього року перший етап експедиції стартував 29 квітня і тривав до 7 травня. Маршрут довжиною приблизно в 140 км було прокладено по річці Південний Буг Вінницької області.

Учасники експедиції пройшли 24 населені пункти, серед них – м. Тиврів, с. Вороб'ївка, с. Печера, м. Брацлав, с. Райгород, очистили від сміття понад 1000 м2 берегової зони.

 Постійно проводити такі акції клубу допомагає народний депутат України Дмитро Андрієвський, який не лише надає фінансову підтримку, але й надихає молодь на участь у заходах, пов'язаних зі збереженням навколишнього середовища.

І.П. Кучерявий, керівник клубу

Дата події