У 115-й рік НТУУ "КПІ", 20-й – кафедри телекомунікацій та 10-річчя Інституту телекомунікаційних систем, продовжуючи традиції попередників, студенти ІТС показали високий рівень підготовки в наукових змаганнях і олімпіадах за напрямом "Телекомунікації".

Так, 22 березня у захисті наукових робіт зі спеціальності "Телекомунікаційні системи та мережі" на базі Одеської національної академії зв'язку (ОНАЗ) ім. О.С.Попова взяли участь двоє студентів ІТС: А.Пєшкін (гр.ТС-71м) з роботою під девізом "Шеннон" і О.Наталенко (гр.ТС-71м) – "Завадостійкість". Щиро вітаємо Антона Пєшкіна, який другий рік поспіль одержує диплом 3-го ступеня!

У квітні 2013 р. відбулися дві вагомих події, в яких взяли участь студенти ІТС та показали достойні результати. Це 2-й тур захисту наукових робіт Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму "Радіотехніка" на базі Харківського національного університету радіоелектроніки, який пройшов 23 квітня. На ньому студент гр. ТС-73м Я.Охріменко одержує диплом 2-го ступеня за роботу "Пеленг", а студент гр. ТЗ-81м О. Лавріненко нагороджується дипломом 3-го ступеня за роботу "НВЧ-ретранслятор". Щиро вітаємо з почесними здобутками!

А 24–26 квітня 2013 р. на базі ОНАЗ ім. О.С. Попова відбувся 2-й етап всеукраїнської олімпіади. Одеса радісно прийняла учасників з багатьох міст України. Студенти мали змогу поспілкуватися та позмагатися зі своїми колегами з різних вишів. Так, представник ІТС Сергій Кашуба (гр. ТС-81м) посів почесне перше місце в особистому заліку зі спеціальності "Телекомунікаційні системи та мережі". До речі, минулого року Сергій зайняв 2-ге особисте місце в цій самій дисципліні. Вітаємо Сергія та бажаємо подальших успіхів! Оксана Привар (гр. ТІ-91) та Анна Чижевська (гр.ТС-93) отримали дипломи "За оригінальність вирішення задачі". Молодці дівчата, так тримати!

Крім того, організатори подбали про різносторонній відпочинок учасників, які мали змогу познайомитися з неповторним приморським містом, його музеями та місцевими традиціями. Участь в олімпіадах – чудова нагода для інтелектуального зростання та активного і цікавого відпочинку. Тож і в подальшому сподіваємося на гідне олімпіадне майбутнє студентів ІТС.

Ще раз вітаємо учасників і переможців наукових змагань та бажаємо наснаги тим, хто готується до конкурсів.

А. Пєшкін Я. Охріменко О. Лавріненк С. Кашуба
А. Пєшкін Я. Охріменко О. Лавріненко С. Кашуба

Марина Іщенко, учасниця змагань в Одесі