1 квітня 2013 р. відбулося чергове засідання Вченої ради університету. Розпочалося воно з вручення диплома «Почесний доктор ФАКС НТУУ «КПІ», мантії та пам’ятного знака першому космонавту незалежної України Леоніду Костянтиновичу Каденюку.

Потім ректор привітав ювілярів – декана факультету електроенерготехніки та автоматики Олександра Станіславовича Яндульського, професора кафедри конструювання і виробництва радіоапаратури Юрія Францевича Зіньковського, в.о. зав. кафедри психології та педагогіки Олену Василівну Винославську, декана факультету авіаційних та космічних систем Олександра Васильовича Збруцького, а також іменинника – Володимира Петровича Тарасенка.

З другого питання порядку денного виступив проректор з наукової роботи М.Ю. Ільченко. Він доповів про формування наукової тематики університету у взаємозв’язку з підготовкою наукових кадрів, про критерії оцінювання результатів для прикладних досліджень, структуру наукової тематики. Михайло Юхимович також звернув увагу на необхідність удосконалення системи відбору конкурсних проектів вченими радами підрозділів, а також на важливість формування на рівні університету і кожного підрозділу бази даних інноваційних розробок відповідно до вимог закордонних компаній, які вирішують питання інвестування і впровадження конкурентоспроможних розробок.

Після цього були розглянуті конкурсні питання і поточні справи. Зокрема, Вчена рада розглянула питання про присвоєння звання «Почесний доктор НТУУ «КПІ».

Дата події