Спортивне орієнтування – вид спорту, який вимагає одночасно фізичної та інтелектуальної підготовки. Змагання проводяться на різних дистанціях – спринт, естафети, середні, довгі, марафонські. З інтервалом 1-2 хвилини спортсмени виходять на старт і отримують карту, де задано контрольні пункти, які треба знайти на місцевості. Долаючи дистанцію, спортсмен має постійно контролювати своє місцезнаходження, слідкувати за суперниками, приймати рішення щодо вибору шляху та технічних прийомів, які допоможуть пробігти цей шлях без помилок.

18-21 жовтня 2012 року пройшов чемпіонат України серед студентів ВНЗ III-IV рівнів акредитації. Три дні на різній місцевості – у Боярці, на Лісовому масиві та в  Дарниці, на різних за довжиною і складністю дистанціях змагались хлопці та дівчата.

Кожен день у напруженій боротьбі спортсмени нашого університету – О.Федорова (ФММ), К.Щукін (ІПСА), Р.Ніколаєнко (ФІОТ), О.Усков (ВПІ), І.Чернат (ММІ), М.Афанасьєв (ФЕА), І.Кудренко (ІПСА), П.Аікейцев (ІЕЕ), О.Іржавський (ІЕЕ), Ю.Овдієнко (ФАКС), А.Дрижак (ВПІ) – здобували залікові очки в скарбничку команди.

Чемпіонкою України серед студенток на довгій дистанції (5,5 км) стала студентка 4-го курсу ФММ НТУУ "КПІ" Олена Федорова. Єдиним триразовим призером чемпіонату став студент 4-го курсу ІПСА НТУУ "КПІ" Костянтин Щукін. Він посів І місце на середній дистанції (6,5 км), завоював срібну медаль на довгій дистанції, програвши одну секунду О.Бишевцу (НПУ ім. М.П.Драгоманова), та посів ІІ місце на скороченій дистанції.

У командному заліку І місце посіла команда Волинського національного університету, ІІ місце – НТУУ "КПІ", ІІІ місце – НПУ ім. М.П.Драгоманова.

С.М.Ускова, тренер команди НТУУ "КПІ", ст. викладач

Дата події