22 листопада 2012 року відбулась ІІ Міжнародна наукова конференція "Іншомовна освіта у вищій технічній школі: методи, підходи, технології", що була організована та проведена кафедрою АМТС №1 факультету лінгвістики. Конференція об'єднала викладачів деяких провідних ВНЗ України, а також Томського політехнічного університету в рамках Договору про міжнародне наукове співробітництво.

Конференція була відкрита вступним словом декана факультету лінгвістики проф., к.п.н. Наталією Семенівною Саєнко. Проводила секційне засідання заступник декана ФЛ з наукової роботи к.п.н. Оксана Степанівна Синекоп. Учасники мали можливість прослухати доповіді своїх колег: Юлії Несин ("Актуальність навчання курсантів усного монологічного мовлення") та Наталії Дички ("Теоретичні підходи до навчання професійно-орієнтованого письма студентів комп'ютерних спеціальностей"). Презентація теми Алли Михайленко висвітлювала важливість та актуальність впровадження відеолекції у процес навчання студентів (дистанційне навчання). Доповідь Варвари Новикової "Применение принципов НЛП в процессе обучения иностранному языку" викликала активне обговорення. Також аспірантка 1-го року навчання Анна Володько окреслила особливості навчання перекладу з точки зору методики викладання іноземної мови (зокрема, німецької), розповіла про асоціацію перекладачів в Україні.

Учасники конференції жваво обговорювали доповіді та виступи колег. Конференція стала корисною для викладачів та аспірантів, оскільки надала можливість, з одного боку, доповідачам поділитися новинами в галузі методики викладання іноземної мови у вищій технічній школі, а з другого – викладачам поділитися досвідом роботи та обговорити складні питання.

Т.Л.Коршук, викладач кафедри АМТС №1 ФЛ